Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Κεφαλλονίτες των Βορείων Προαστίων της Αθήνας, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιόρτασαν το έθιμο με τα μπουρμπουρέλια.
Τίμησαν τα μπουρμπουρέλια οι Κεφαλλονίτες της Κηφισιάς
Κοινωνία
22/11/2014 | 00:42

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Κεφαλλονίτες των Βορείων Προαστίων της Αθήνας, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιόρτασαν το έθιμο με τα μπουρμπουρέλια.
Στο καλωσόρισμα του ο δραστήριος Πρόεδρος των Κεφαλλήνων της Κηφισίας Διονύσης Κεκάτος τόνισε ότι τα Μπουρμπουρέλια είναι Κεφαλλονίτικο φαγητό, γνωστό στην αρχαιότητα ως «πανσπερμία», που αποτελείται δηλαδή από σπόρους όλων των ειδών. Τότε το αφιέρωναν στη θεά Δήμητρα και σήμερα το αφιερώνουμε στην Παναγιά των Εισοδίων, που οι αγρότες τη λένε και Μεσοσπορίτισσα.
Οι κυρίες του συλλόγου μαγείρεψαν για πάνω από 100 άτομα βάζοντας μέσα ένα μείγμα διάφορων δημητριακών, όπως σιτάρι, καλαμπόκι, φασόλια, φακές, ρεβίθια, κουκιά και μπιζέλια. Τη Κεφαλλονίτικη φέτα πρόσφερε το κατάστημα του Αντωνάτου στην Ομόνοια (Σωκράτους 18).
Την ευλογία στα μπουρμπουρέλια έκαναν οι συμπατριώτες μας κληρικοί Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης και π. Νικόλαος Σβορώνος.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία του η Κεφαλλονίτισσα πρώην Δήμαρχος Ν. Ερυθραίας κα Ταμπάκη – Μαγουλά, η πρώην αντιδήμαρχος Κηφισίας και δημοσιογράφος Νίνα Βλάχου, η συμπατριώτισσά μας σκηνοθέτης Κική Αυγουστάτου κ.α.
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του e-kefalonia.net.

mpourmpourelia_khfisia1 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer