Συνάντηση εργασίας είχε το πρωί της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου 2015 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος με τους αντιδημάρχους από τα Διαπόντια Νησιά.
Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους αντιδημάρχους των Διαποντίων Νήσων
Κοινωνία
24/09/2015 | 21:13

Συνάντηση εργασίας είχε το πρωί της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου 2015 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος με τους αντιδημάρχους από τα Διαπόντια Νησιά: Μαθρακίου Νόνη Μάστορα, Ερείκουσας Ανδρέα Γουλή και Οθωνών Θεόδωρο Λουκανάρη.

Οι τρεις αντιδήμαρχοι ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη την στήριξή του προκειμένου να υπάρξει γρήγορη και απρόσκοπτη χρηματοδότηση των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και αφορούν στην ανάδειξη των μονοπατιών και την ανάπλαση των δημοσίων χώρων των Διαποντίων Νήσων. Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος δεσμεύτηκε για την στήριξή του στα έργα:
o «Βελτίωση προσπελασιμότητας και ανάδειξης κοινοχρήστων χώρων οικισμών και μονοπατιών Μαθρακίου στην Κέρκυρα», προϋπολογισμού 530.000 ευρώ
o «Βελτίωση προσπελασιμότητας και ανάδειξης κοινοχρήστων χώρων οικισμών, μονοπατιών και σημείων ενδιαφέροντος Οθωνών Κέρκυρας», προϋπολογισμού 878.000 ευρώ και
o «Βελτίωση προσπελασιμότητας και ανάδειξης κοινοχρήστων χώρων οικισμών, μονοπατιών και σημείων ενδιαφέροντος Ερείκουσας στην Κέρκυρα» προϋπολογισμού 676.000 ευρώ.

Αναφορικά με την Ερείκουσα, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατασκευή του λιμανιού και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, αν όλα πάνε καλά, να δημοπρατηθεί το έργο εντός του 2015.
Σχετικά με τους Οθωνούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το λιμάνι και υπάρχουν εκκρεμότητες κατατέθηκε το αίτημα να λειτουργήσει το μικρό λιμάνι ενώ και για το λιμάνι Μαθρακίου εκφράστηκαν ανησυχίες για την κατάσταση που επικρατεί από την μη απομάκρυνση των φυκιών την φετινή περίοδο, με συνέπεια να δημιουργηθούν δυσχέρειες και προβλήματα.
Καθώς τη διαχείριση των λιμένων αυτών έχει ο ΟΛΚΕ, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος πρότεινε και έγινε αποδεκτό να διεξαχθεί συνάντηση με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, του ΟΛΚΕ και των τριών αντιδημάρχων των Διαποντίων Νησιών, ώστε να τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα των λιμανιών των μικρών νησιών και να δοθεί ριζική λύση. perifereiarxhs

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer