Στη συνάντηση παραβρέθηκαν Δρακουλόγκωνας, Στανίτσας και Τσιντίλας.
Συνάντηση Θεοπεφτάτου – Βαρβιτσιώτη με φόντο τη ακτοπλοϊκή γραμμή της Πάτρας
Πολιτική
05/11/2014 | 21:50

Η Βουλευτής του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, και οι : Παναγής Δρακουλόγκωνας Α/περιφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σπύρος Τσιντίλας Έπαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας Δήμαρχος Ιθάκης, Γεράσιμος Βερώνης Α/δήμαρχος Ιθάκης, Σπύρος Μπούας Δημοτικός Σύμβουλος Ιθάκης και Κατερίνα Γρηγορίου Πρόεδρος της Ένωσης των απανταχού Ιθακησίων, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη με στόχο την επίλυση των προβλημάτων των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών και ειδικότερα της Ιθάκης.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιθάκης με την Κεφαλονιά και την Πάτρα και συγκεκριμένα η ενεργοποίηση της γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη. Η κατάργηση αυτής της ακτοπλοϊκής γραμμής έδωσε ένα βαρύ χτύπημα στους κατοίκους της Ιθάκης (αλλά και της Βόρειας Κεφαλονιάς και Παλικής) δεδομένου ότι τα νησιά μας έχουν άμεση συνάρτηση με την Πάτρα ως κέντρο σε θέματα υγείας, διοικητικών και κοινωνιών υποθέσεων, εμπορίου κλπ.
Από την πλευρά του ο Υπουργός αναγνώρισε ότι τα νησιά είναι όντως αδικημένα από την πολιτεία, όσον αφορά τη διασφάλιση της μεταφοράς, και δεσμεύτηκε να διερευνήσει τη δυνατότητα παροχής κινήτρων στις πλοιοκτήτριες εταιρείες μέσω της διαδικασίας της αποκλειστικότητας για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη και να ενημερώσει σχετικά μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Αθήνα, 5.11.2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer