Οι Εργαζόμενοι στα 5νταμηνα έπειτα από πολύχρονη ανεργία εργάζονται σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων όλης της χώρας ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας.
Συμπαράσταση του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων στους εργαζομένους στην Κοινωφελή Εργασία
Κοινωνία
02/12/2015 | 16:20

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς & Ιθάκης σε συνεδρίασή του την Τρίτη 01 Δεκεμβρίου σχετικά με το θέμα των εργαζομένων στα 5μηνα της Κοινωφελούς Εργασίας ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:
Οι Εργαζόμενοι στα 5νταμηνα έπειτα από πολύχρονη ανεργία εργάζονται σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων όλης της χώρας ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Παρέχουν ίση εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, καλύπτοντας τα τεράστια κενά σε προσωπικό που έχουν οι δήμοι, με τον μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα βρεθούν ξανά στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση χωρίς καν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας. Οι Δήμοι και οι υπηρεσίες τους θα καταρρεύσουν με τα τεράστια κενά και ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, (όσο προσλήψεις δεν γίνονται κατά επιταγή των μνημονιακών νόμων) και ο δρόμος των εκχωρήσεων – ιδιωτικοποιήσεων θα ανοίξει διάπλατα για όλες τις υπηρεσίες, με δραματικές συνέπειες για τους δημότες. Με αυτό το μοντέλο εργασιακών σχέσεων, επιδιώκεται να επιβληθεί για το σύνολο και ειδικά στους ΟΤΑ, ο «φτηνός και ανακυκλώσιμος» εργαζόμενος, με καταστρατηγημένα τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.
Αγωνιζόμαστε από κοινού για:
• Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
• Μόνιμο προσωπικό στους Δήμους και σε όλο το δημόσιο για όλες τις κενές θέσεις για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίησή άμεση η έμμεση.
• Διεκδικούμε την παραμονή στην δουλειά. Δουλειά και όχι δουλεία! Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς. 
• Απαιτούμε τα προβλεπόμενα από την εργασιακή νομοθεσία!
Αμοιβή με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ. Πλήρη εργατικά δικαιώματα, ασφαλιστική υγειονομική κάλυψη. Απασχόληση στις υπηρεσίες για τις οποίες προσλήφθηκαν, τις παροχές που προβλέπονται για τους μόνιμους εργαζόμενους, μέσα ατομικής προστασίας και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Να λειτουργούν όλες οι διαδικασίες, ώστε να καταβάλλεται ο μισθός έγκαιρα κάθε μήνα.
Ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς να θέσει σε προτεραιότητα το θέμα προς συζήτηση και να αποφασίσει για την παράταση των συμβάσεων τους, δεδομένου ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες .
Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί στην Δημοτική Αρχή ,στις Δημοτικές Παρατάξεις και στα τοπικά ΜΜΕ
Αργοστόλι 01/12/2015
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Μικελάτος Σταματούλα Τσιμάρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia