Ένας πρωτοφανής θρίαμβος σημειώθηκε στο Ληξούρι με το Γκαλά Όπερας 2015 της UNESCO Κεφαλονιάς.
Στο μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της Κεφαλονιάς απονεμήθηκε το Βραβείο «Διονύσιος Λαυράγκας» της UNESCO
Πολιτισμός
10/09/2015 | 15:25

Ένας πρωτοφανής θρίαμβος σημειώθηκε στο Ληξούρι με το Γκαλά Όπερας 2015 της UNESCO Κεφαλονιάς. Σπουδαίες φωνές της όπερας μάγεψαν την λαοθάλασσα που τους χειροκροτούσε συνέχεια ενθουσιασμένο.

Η πρόεδρος κυρία Αναστασία Αποστολοπούλου Παπαδάτου βράβευσε με το βραβείο Διονύσιος Λαυράγκας τον συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο για την προσφορά του στην όπερα, και τους άξιους ερμηνευτές, την απαστράπτουσα σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, τον καταπληκτικό μπάσο Βασίλη Ασημακόπουλο και την πιανίστα Βιβή Κλεισούρα.
Ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος παρουσίασε το Γκαλά Όπερας μιλώντας για την Μαρία Κάλλας και τον Διονύσιο Λαυράγκα αναλύοντας το έργο τους και την συμβολή τους στην όπερα.

Το Γκαλά Όπερας Κεφαλονιάς της UNESCO 2015 παρουσιάστηκε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, και την Κυριακη 6 Σεπτεμβρίου στο στο Μασπάλι Κατωγής Ληξουρίου.

Οι καταξιωμένοι λυρικοί καλλιτέχνες έζησαν έναν πραγματικό θρίαμβο με μιά λαοθάλασσα να τους χειροκροτεί ασταμάτητα με θαυμασμό.

Ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος συγκλόνισε ερμηνεύοντας την άρια του Μπάνκο από την όπερα Μάκβεθ του Τζουζέππε Βέρντι, άριες από την όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης», τα τραγούδια Λαλούν τ’ αηδόνια του Διονύση Λαυράγκα, και «Η Κόρη των Αθηνών» σε ποίηση Λόρδου Βύρωνα του Π. Καρούσου κ.α.

Η λαμπερή σοπράνο Ειρήνη Κώνστα ερμήνευε το Βαλς της Μουζέτα από την όπερα Μποέμ, την άρια “O mio babbino caro” του Giacomo Puccini, το συγκινητικό τραγούδι “To My Country” σε ποίηση Rachel και άριες από την όπερα Ολυμπιακή Φλόγα του Π. Καρούσου κ.α.

Οι δυο περίφημοι καλλιτέχνες θριάμβευσαν με τα ντουέτα «Αγάπης Λόγια» του Χατζηαποστόλου, και ‘La ci darem la mano’ από την όπερα Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ.

Το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της Κεφαλονιάς για το 2015 και η ποιοτικότερη συναυλία του νησιού ήταν κατά γενική ομολογία τα ενθουσιαστικά σχόλια του κόσμου.

Ο Θρίαμβος στο Ληξούρι για το Γκαλά Όπερας Κεφαλονιάς της UNESCO 2015 ανέδειξε το Λόφο Μασπάλι σε χώρο συναυλιών μείζονος σημασίας για την Κεφαλονιά και τα Επτάνησα.

unesco unesco (2) unesco (3) unesco (4) unesco (5) unesco (6) unesco (7) unesco (8)

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer