Η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ ολοκληρώθηκε έπειτα από τρεις ώρες
Στις 13 Δεκεμβρίου οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία
Πολιτική
23/11/2015 | 19:30

Στις 13 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε τελικά να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος και στις 20 του ίδιου μήνα ο δεύτερος γύρος.

Η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ ολοκληρώθηκε έπειτα από τρεις ώρες, με τα μέλη της να θέλουν πρώτα να εξασφαλίσουν ότι η εταιρεία που θα επιλεγεί έχει την ικανότητα να φέρει εις πέρας την «αποστολή» της και να αποφευχθεί η επανάληψη ενός νέου φιάσκου.

Η διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών ξεκινά από το μηδέν, με την επιλογή νέας εταιρείας, ενώ οι τεχνικοί σύμβουλοι συνεδριάζουν από απόψε για τις λεπτομέρειες που θα καθορίσουν τις προδιαγραφές για την επιλογή της νέας εταιρείας, μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Με ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΚΕΦΕ «εκφράζουν την οφειλόμενη συγγνώμη τους στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας».

«Καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις».

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «τα μέλη της ΚΕΦΕ επεσήμαναν αδυναμίες και, για αυτό το λόγο, αποφάσισαν την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ.

»Εκφράστηκε ομόφωνα η βούλησή τους να εργαστούν με όλες τους δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

»Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

»Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζουν ότι αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της Παράταξης».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ