Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport
Στη Fraport τις επόμενες ημέρες τα 14 αεροδρόμια
Οικονομία
11/12/2015 | 14:39

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport, ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει καθήκον να αυξήσει τον πλούτο της χώρας.

“Πρόκειται για πολύ μεγάλο έργο, είναι σημαντική εξέλιξη η συμφωνία… Είναι συμφωνία-σταθμός για την αναβάθμιση των υποδομών των αεροδρομίων, με ετήσια έσοδα για το κράτος και μεγάλες επενδύσεις” σημείωσε.

“Μπορεί το αεροδρόμιο της Σαντορίνης να είναι από τα τελευταία σε υποδομές στην Ευρώπη, όταν η Σαντορίνη είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός; Το κράτος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά ιδιωτών, έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες ότι το κράτος δεν μπορεί επιτυχώς να χειριστεί αυτά τα θέματα, δεν είναι και η δουλειά του” πρόσθεσε.

“Μια κυβέρνηση της Αριστεράς έχει καθήκον την αύξηση του πλούτου της χώρας, και όχι μόνο την αναδιανομή του” σημείωσε.

“Υπάρχει μια διακομματική κουλτούρα ‘ξεπουλήματος’ που πρέπει να αλλάξει, γιατί μάς έχει φέρει σε πολύ δύσκολο σημείο. Παραχωρούμε τα 14 αεροδρόμια και το λιμάνι του Πειραιά για να αναπτυχθούν, για να μπουν κεφαλαία στη χώρα, για να έχει όφελος ο λαός” ανέφερε επίσης.

Όσον αφορά το Ελληνικό, διευκρίνισε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση για τη βελτίωση των όρων του σχεδίου με το μειοδότη.  “Είναι επένδυση 6 δισ. ευρώ με 40.000 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας”, δήλωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ