Έκτακτα μέτρα υποστήριξης των κατοίκων
Στη Λευκάδα ο Σπίρτζης
Κοινωνία
17/11/2015 | 20:52

Στη Λευκάδα μεταβαίνει ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστος Σπίρτζης εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, με σκοπό το συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού στο νησί.

Παράλληλα, βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση άμεσων παρεμβάσεων για την υποστήριξη των κατοίκων της Λευκάδας. Σε συνεργασία του κεντρικού κράτους με τους αυτοδιοικητικούς φορείς και την τοπική κοινωνία, στο νησί επιχειρείται:

  • Να υπάρξει άμεση λήψη μέτρων προστασίας των κατοίκων.
  • Να αντιμετωπιστούν προβλήματα του σεισμού σε δημόσια κτίρια και υποδομές για την ταχεία ομαλοποίηση της καθημερινής ζωής και εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών.
  • Να γίνει καταγραφή των ζημιών για την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων.

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Τρίτης 17 Νοεμβρίου, βρίσκεται ήδη κυβερνητικό κλιμάκιο στην πληγείσα περιοχή, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Παναγιώτη Σγουρίδη.

Στο μεταξύ με εντολή του Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Χρήστου Σπίρτζη, έχουν μεταβεί ήδη κλιμάκια ειδικών επιστημόνων, μηχανικών και άλλων ειδικοτήτων, του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ, και του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ) οι οποίοι ανέλαβαν δράση στην περιοχή.

Παράλληλα ενισχύεται το έργο της αντισεισμικής προστασίας στην περιοχή, με νέες αποστολές κλιμακίων από τη Λευκάδα και τη Κεφαλονιά. Τέλος, σημειώνεται, ότι έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από το Υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ για τη μεταφορά και άλλων, ειδικών μηχανημάτων στο νησί. Τα μηχανήματα θα βρίσκονται εκεί αύριο, και σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό που διαθέτει η τοπική αυτοδιοίκηση, αναμένεται να ενισχυθεί και να επιταχυνθεί το έργο διάνοιξης δρόμων και αποκατάστασης των δημόσιων υποδομών.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ