Στρατηγικός στόχος του υπουργείου είναι η διαρκής ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος
Στη Ζάκυνθο η Όλγα Κεφαλογιάννη
04/09/2014 | 07:43

Τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων της Ζακύνθου για την προώθηση και την ανάπτυξη των ποιοτικών μορφών τουρισμού, ζήτησε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο για τις τέχνες και τις επιστήμες «Vesalius Continuum», αφιερωμένο στο μεγάλο Βέλγο ανατόμο Ανδρέα Βεζάλ.

Το συνέδριο διοργάνωσε ο Δήμος Ζακύνθου και η Πρεσβεία του Βελγίου.

«Στρατηγικός στόχος του υπουργείου μας είναι η διαρκής ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος», τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε ότι για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού,  το υπουργείο αξιοποιεί όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας, όπως οι τουριστικοί πόροι, ο πολιτισμός, η ελληνική φιλοξενία αλλά και τα σύγχρονα εργαλεία (social media).

Η ίδια υπενθύμισε την ψήφιση δυο τουριστικών νόμων που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ευέλικτου θεσμικού πλαισίου, που ευνοεί την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων και την ανάπτυξη υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Σε ό,τι αφορά τη Ζάκυνθο επισήμανε ότι αποτελεί έναν από τους πλέον καταξιωμένους προορισμούς της επικράτειας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης η υπουργός επισκέφθηκε το μουσείο Σολωμού και επιφανών Ζακυνθίων και ξεναγήθηκε στο Βυζαντινό μουσείο. Παράλληλα συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα θρησκευτικού τουρισμού. «Συνεργαζόμαστε με την Εκκλησία της Ελλάδας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού και η Ζάκυνθος μπορεί να αποτελέσει πυλώνα για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα», είπε η κυρία Κεφαλογιάννη. Την υπουργό Τουρισμού  συνόδευαν ο μητροπολίτης ΖακύνθουΔιονύσιος, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, ο δήμαρχος ΠαύλοςΚολοκοτσάς, η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη και δημοτικοί σύμβουλοι.