Στη γείτονα Ζάκυνθο βρέθηκε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος προσκεκλημένος του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου στο διήμερο λαμπρό εορτασμο του Αγίου των φτωχών, Άγιο Διονύσιο.
Στην εορτή του Αγ. Διονυσίου στη Ζάκυνθο ο Δεσπότης (βίντεο)
Εκκλησία
18/12/2015 | 08:15

Στη γείτονα Ζάκυνθο βρέθηκε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου στο διήμερο λαμπρό εορτασμο του Αγίου των φτωχών, Άγιο Διονύσιο.

Τον πολιούχο της Αγιο Διονύσιο τον Αγιο όπου μέσα από τη ζωή του δίδαξε έμπρακτα το μεγαλείο της αγάπης και της συγνώμης, γιόρτασε με κάθε λαμπρότητα η Ζάκυνθος, με την τοπική εκκλησιαστική και πολιτική ηγεσία να επικεντρώνονται στο παράδειγμά του, αφήνοντας κατά μέρος την πολιτική επικαιρότητα. Στάθηκαν ωστόσο στη δύναμη που μπορεί να αντλήσει ένας άνθρωπος μέσα από την ειλικρινή αγάπη στο θεό και στον πλησίον, ώστε να αντεπεξέλθει σε κάθε δυσκολία της ζωής, ατομικά και συλλογικά.
Η καθιερωμένη λιτανεία του ιερού λειψάνου του Αγίου πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια και πάλι, στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, αφού φέτος οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν. Τη λιτανεία παρακολούθησαν με αληθινή συγκίνηση, πλήθος κόσμου, η πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία και εκπρόσωποι από πολλές Μητροπόλεις της Ελλάδας, ενώ το ιερό λείψανο συνόδευσε τιμητικό άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας από την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας.

Ο Δεσποτης μας μίλησε στη κάμερα του Ionian TV για το βίο του Αγίου, τον Άγιο της συγγνώμης!

Δείτε το σχετικό βίντεο απο τις χθεσινές εορτάστικές εκδηλώσεις στο νησί της Ζακύνθου.

ag_dionusios

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ