Με δύο σπουδαία θέματα θα ξεκινήσουμε σήμερα το πρωινό μας σχολιασμό.
Στήλη Άλατος…
Πολιτική
09/10/2014 | 06:00

– Καλημέρα φίλοι μας! μπαίνουμε σιγά σιγά στα μισά του Οκτώβρη.
– Με δύο σπουδαία θέματα θα ξεκινήσουμε σήμερα το πρωινό μας σχολιασμό.
– Απ’ ότι μαθαίνουμε, το πρώτο θέμα που φέρνει η δημοτική αρχή στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο είναι την μετονομασία του κρατικού αερολιμένα Κεφαλονιάς σε αεροδρόμιο «Άννα Πολλάτου».

aerodromio
– Ο Αλέξανδρος Παρίσης το είχε υποσχεθεί δημόσια, την ημέρα της κηδείας της μεγάλης Κεφαλλονίτισσας, που τίμησε με χρυσά γράμματα τον αθλητισμό της Ελλάδας αλλά και της Κεφαλονιάς.

khdeia_pollatou5
– Η άλλη μεγάλη είδηση της ημέρας είναι ότι σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του νησιού άφησε στην άκρη τις όποιες διαφορές που τη χωρίζουν και προχθές το πρωί επισκέφθηκε το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών.
– Έτσι, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης (αυτός έκλεισε το ραντεβού), η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας πέρασαν το «κατώφλι» του Γενικού Γραμματέα και μάλλον από πληροφορίες της στήλης θα έχουμε θετικά αποτελέσματα στο θέμα των προστίμων των καταστηματαρχών.

theopeftatou_samh
– Να υπενθυμίσουμε ότι πριν μια βδομάδα οι καταστηματάρχες της Σάμης είχαν κατεβάσει «ρολά» μετά τα «τσουχτερά» πρόστιμα που επέβαλλε η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου για τα καταστήματα της παραλίας.
– Καλεσμένος στη παρθενική εκπομπή του Σάκη Βούτου στο epta.tv ήταν ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης. Για άλλη μία φορά ο αντιδήμαρχος ήταν «χείμαρρος» και η μία ώρα εκπομπής δεν ήταν αρκετή για να καλύψει ολόκληρη η θεματολογία.

lukoudhs
– Στα βασικότερα που πρέπει να σταθούμε από τη χθεσινή συνέντευξη είναι στα έργα πνοής που οραματίζεται και υλοποιεί η δημοτική αρχή. Ο Λυκούδης μεταξύ άλλων τόνισε την ριζική αλλαγή των λιμανιών σε Αργοστόλι και Ληξούρι, την ριζική αλλαγή του οδικού δικτύου της Παλικής, την αλλαγή της πλατείας στο Αργοστόλι και στην Ριζοσπαστών.
– Η έκπληξη ωστόσο ήρθε από τον αντιδήμαρχο για εργοστάσιο ύδρευσης και συνολική αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Αργοστόλι. Ένα θέμα που η «Στήλη Άλατος» θα ασχοληθεί εκτενέστερα στο μέλλον.
– Η τηλεθέαση πήρε φωτιά όταν ο Λυκούδης έδωσε απάντηση για τη διαγραφή του στο Επιμελητήριο.
– Ο Λυκούδης απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου κατονόμασε τον Θεόφιλο Μιχαλάτο ως «δικτατορίσκο». Χωρίς να μπορεί να κρύψει την οργή του τόνισε ότι θα λογοδοτήσουν όσοι είχαν αυτήν την ιδέα.
– Η χαρακτηριστική φράση του αντιδημάρχου ήταν ότι «ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς στο σβέρκο σε αυτούς που σκέφτηκαν να διαγράψουν κάποιον χωρίς να έχουν τέτοια αρμοδιότητα».

mixalatos_spathis
– Αυτή την Κυριακή και από ώρα 07:00 – 10:00 θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Κεφαλονιά και Ιθάκη λόγω απαραίτητων εργασιών συντήρησης. Θέλει μεγάλη προσοχή εκείνες τις ώρες.
– «Παίζει» πολύ δυνατά το όνομα του αρχιμανδρίτη π. Χρύσανθου Στελλάτου (καταγωγή από Κεφαλονιά) για βοηθός Επίσκοπος Πατρών.

xrusanthos_trofima2
– Οι πληροφορίες από την Αρχιεπισκοπή αναφέρουν ότι αύριο Παρασκευή «κλειδώνει» αυτό το σενάριο.
– Κανονικά συμμετέχει στις εργασίες της Ιεραρχίας ο Μητροπολίτης Σπυρίδωνας στη Μονή Πετράκη.

spuridwnas
– Αυτά για σήμερα, ραντεβού πάλι αύριο το πρωί…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer