Aπολαμβάνουμε το παραδοσιακό αυτό γλυκό, είτε ως επιδόρπιο είτε ως πρωινό, χωρίς τύψεις!
Σπιτικό ρυζόγαλο με χαμηλά λιπαρά
05/09/2014 | 19:05

Το αγαπημένο μας ρυζόγαλο έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες, κυρίως όσων αφορά στις στομαχικές διαταραχές. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, εδώ έχουμε την γνώριμη Ελληνική εκδοχή, απλή, εύκολη και αρωματική!

Χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά, απολαμβάνουμε το παραδοσιακό αυτό γλυκό, είτε ως επιδόρπιο είτε ως πρωινό, χωρίς τύψεις!

Υλικά

4 κουταλιές της σούπας καρολίνα / ρύζι αρμπόριο
240γρ. νερό (1 ποτήρι)
1 λίτρο γάλα
5 κ.σ. αλεύρι καλαμποκιού
5 κ.σ. ζάχαρη
½ stick βανίλιας (εναλλακτικά 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας)
Κανέλα

Εκτέλεση

1. Ζεστάνετε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε το ρύζι. Μέτρια φωτιά προς υψηλή.
2. Σε μια κούπα, αναμειγνύετε το κορν φλάουρ με λίγο κρύο γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι διαλυθεί.
3. Όταν απορροφηθεί το νερό από το ρύζι, προσθέστε το μίγμα που φτιάξατε με το κορν φλάουρ, το υπόλοιπο γάλα, ζάχαρη και βανίλια. Χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο.
4. Ανακατεύετε κατά διαστήματα και όταν αρχίσει να δένει πριν αρχίσει να βράζει, απομακρύνετέ το από το μάτι.
5. Ρίξτε το μείγμα ισόποσα σε μικρά μπολ, αφήστε το να κρυώσει και γαρνίρετε με λίγη κανέλα πριν το σερβίρισμα.
6. Τρώγεται ζεστό ή κρύο. Διατηρείται στο ψυγείο.