Τι τόνισε η περιφερειακή σύμβουλος για το διοικητικό συμβούλιο του Κοινωφελούς Ομίλου Σταυρου.
Πυκνώνει τις επαφές της η Σμαράγδα στην Ιθάκη
Πολιτική
17/07/2013 | 15:50

Αγαπητοί μου συμπολίτες, κ. Mazzali,
Κυρίες και Κύριοι,

Η σημερινή εκδήλωση είναι μείζονος σημασίας για την Ιθάκη, τον Πολιτισμό και την Ιστορία μας.
Ζούμε σε ένα ευλογημένο, πασίγνωστο τόπο ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης πολιτιστικού, ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.
Η Ιθάκη, ως η πατρίδα του πολυμήχανου Οδυσσέα έχει εμπνεύσει ποιητές και συγγραφείς από την εποχή του Ομήρου έως την εποχή του Καβάφη και σήμερα.  Γι’ αυτό και μεις, έχοντας το βάρος αυτής της γιγάντιας πολιτιστικής κληρονομιάς έχουμε χρέος να τη διατηρήσουμε, προστατέψουμε αλλά και να την αναδείξουμε.
Πιστέψτε με ότι μόνοι μας οι Ιθακήσιοι, ενωμένοι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την πατρίδα μας, το νησί του Οδυσσέα να κερδίσει τη χαμένη του αξία, η οποία είναι ανεκτίμητη.
Από την πλευρά μου και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που μου δόθηκαν πρόσφατα, θα αγωνιστώ και θα αγωνίζομαι για την πλήρη αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου του Αγίου Αθανασίου και τη συνέχιση των ανασκαφών αλλά και των υπολοίπων χώρων της Ιθάκης, αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας οι οποίοι δυστυχώς παρουσιάζουν σημεία εγκατάλειψης και απαξίωσης.
Αντίθετα, εκδηλώσεις όπως η σημερινή μπορούν να συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου.
Συγχαίρω τον αρχιτέκτονα κ. Bruno Mazzali για την εκτέλεση του σκοπού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ομίλου Σταυρού για την πρωτοβουλία αλλά και όσους εργάστηκαν για τη σημερινή παρουσίαση.  Είναι τιμή μας να καταγόμαστε από την ιστορική Ιθάκη αλλά και υποχρέωσή μας να την προβάλουμε όπως της αρμόζει.
Δυστυχώς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να είμαι μαζί σας-βρίσκομαι εκτός Ιθάκης. Το μυαλό και η καρδιά μου όμως βρίσκεται κοντά σας.

Σας ευχαριστώ

Σμαράγδα Σαρδελή
Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ι.Ν.
Αρμόδια για θέματα Π.Ε.Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer