Τα Πουλάτα σήμερα δεν θυμίζουν χωριό τέσσερα μόλις χιλιόμετρα από τη θάλασσα, αλλά ορεινό θέρετρο της Βόρειας ή Κεντρικής Ευρώπης!
Πρωτόγνωρες εικόνες στα Πουλάτα!
Κοινωνία
10/01/2017 | 17:59

Συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση τη νύχτα η χιονόπτωση στο χωριό μας και σε μεγάλο μέρος της Κεφαλλονιάς, με αποτέλεσμα να ξυπνήσουμε για μια ακόμη ημέρα σε ένα κατάλευκο τοπίο που όμοιο του έχουμε πολλές δεκαετίες να αντικρίσουμε.

Το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα. Τους δρόμους, την πλατεία μας, τις στέγες των σπιτιών και των καταστημάτων, τις εκκλησιές, το προσεισμικό χωριό… Τα Πουλάτα σήμερα δεν θυμίζουν χωριό τέσσερα μόλις χιλιόμετρα από τη θάλασσα, αλλά ορεινό θέρετρο της Βόρειας ή Κεντρικής Ευρώπης!

Ωστόσο, ο όγκος του χιονιού έχει δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις ακόμη και εντός του οικιστικού ιστού, αλλά κυρίως στους αγροτικούς δρόμους που οδηγούν σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Ιδιαίτερα σε αυτόν που συνδέει τα Πουλάτα με τα Διλινάτα. Επιπλέον επισημαίνουμε ότι η κυκλοφορία αυτή την ώρα στην Εθνική οδό Σάμης – Αργοστολίου και στον επαρχιακό δρόμο Σάμης – Πόρου, γίνεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η οποία έχει εκδώσει πορτοκαλί προειδοποίηση, τις απογευματινές και βραδινές ώρες στα Πουλάτα και την ευρύτερη περιοχή θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και χιονόνερο με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ αύριο Τετάρτη θα εκδηλωθούν καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως και 6 μποφόρ.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer