Ο Γιώργος Σταθάκης παραδέχθηκε στη Βουλή απώλειες του δημοσίου και ιδιωτών από την ανακεφαλαιοποίηση, χωρίς όμως να αναφερθεί στο συγκλονιστικό πρωτοφανές μέγεθος τους
Πρωτοφανές σκάνδαλο κατά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Πολιτική
05/12/2015 | 15:08

Η κυβέρνηση, σε μια πρωτοφανή συμπαιγνία με ξένα funds, προχώρησε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική ιστορία, χαρίζοντας κυριολεκτικά στα τελευταία τις τράπεζες, οι οποίες οδηγήθηκαν σε μία νύχτα σε αφελληνισμό.

Η μεγαλύτερη απάτη, όμως, ήταν ό,τι για να περάσουν, σχεδόν, τζάμπα οι τράπεζες σε διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια και να μπορέσουν, έτσι, τα τελευταία να βάλουν στο χέρι όλη την ελληνική οικονομία, έχοντας τον έλεγχο των «κόκκινων δανείων», το δημόσιο απώλεσε πάνω από 40 δις, τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν, περίπου, 2 δις, ληστεύθηκαν οι μικρομέτοχοι και «κουρεύτηκαν» μέχρι 90% οι μικροομολογιούχοι των τραπεζών.

Ο Γιώργος Σταθάκης παραδέχθηκε στη Βουλή απώλειες του δημοσίου και ιδιωτών από την ανακεφαλαιοποίηση, χωρίς όμως να αναφερθεί στο συγκλονιστικό πρωτοφανές μέγεθος τους. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ο Γ. Σταθάκης, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη μεγάλη ληστεία δημοσίου και μικροεπενδυτών, στην ουσία αναγνώρισε ότι αυτή έγινε μόνο και μόνο για να περάσουν οι τράπεζες στα χέρια των μεγάλων ξένων κερδοσκοπικών κεφαλαίων και να αποφευχθεί ο έλεγχος των τραπεζών από το ελληνικό δημόσιο. Με δυο λόγια, η κυβέρνηση αναγνωρίζει εκ των πραγμάτων ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπήρξε προϊόν συμπαιγνίας και συμφωνίας κάτω από το τραπέζι της ίδιας και ξένων μεγαλοκερδοσκόπων.

Αυτή η συμπαιγνία εξυπηρετήθηκε από σειρά βρώμικων μεθοδεύσεων, που έδεναν τα χέρια στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), στους παλαιούς μετόχους και νέους μικροεπενδυτές και από την τροπολογία, που αποκαλύψαμε, με την οποία το ΤΧΣ αναγκάζόταν να αποδεχθεί τις εξευτελιστικές τιμές των μετοχών, όπως προέκυπταν στο βιβλίο προσφορών με την παρέμβαση των ξένων fund.

Με τον καθορισμό χαμηλής τιμής πώλησης των μετοχών «εξαερώνονται» τα δεκάδες δις θυσιών του ελληνικού λαού για να σωθούν οι τράπεζες και να δοθούν στους ιδιώτες, ενώ από την άλλη ανοίγουν οι πλειστηριασμοί  Α’ κατοικίας.!

Στα νησιά μας, στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη, όπως και σε όλη την χώρα, είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που βλέπουν τα εισοδήματα και τις συντάξεις τους να κατακρεουργούνται ενώ τα σπίτια και οι επιχειρήσεις τους να ετοιμάζονται να δωθούν στα νύχια αρπακτικών διεθνών κερδοσκοπικών κεφαλαίων λόγω της παράδοσης της χώρας από την κυβέρνηση στους δανειστές και στους γύπες των αγορών.

Το μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν πρόκειται να ξεχασθεί, δεν πρόκειται να «κουκουλωθεί» στο πλαίσιο της συνενοχής των νεομνημονιακών και παλαιομνημονιακών δυνάμεων της Βουλής και δεν είναι δυνατόν να προκαλέσει νόμιμα τετελεσμένα γεγονότα. Οι υπεύθυνοι του σκανδάλου και ιδιαίτερα τα κυβερνητικά πολιτικά πρόσωπα, θα λογοδοτήσουν πολιτικά και ποινικά για τις βαρύτατες ευθύνες τους. Οι υπεύθυνοι θα καθίσουν στο σκαμνί. Θα δώσουν λόγο για τις υπογραφές και την εμπλοκή τους εκείνοι που διαπράττουν αυτό το έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων.

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ