Οι Βραζιλιάνοι φιλοδοξούν να εντυπωσιάσουν την υφήλιο με ένα θέαμα που θα βασίζεται στην αυθόρμητη έμπνευση της στιγμής και όχι στον εκ των προτέρων σχεδιασμό
Πρεμιέρα σήμερα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Αθλητισμός
05/08/2016 | 11:27

Οι περικοπές στον προϋπολογισμό, η έλλειψη χρόνου και οι υψηλές απαιτήσεις του εγχειρήματος υποχρεώνουν τους Βραζιλιάνους διοργανωτές να αυτοσχεδιάσουν για την πολυαναμενόμενη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στο «πνεύμα του Μαγκάιβερ» ή, κατά την τοπική έκφραση, με τη φιλοσοφία «gambiarra» η οποία βασίζεται εξ ολοκλήρου στην αυθόρμητη έμπνευση της στιγμής και όχι στον εκ των προτέρων σχεδιασμό, οι Βραζιλιάνοι φιλοδοξούν να εντυπωσιάσουν την υφήλιο. Στις 20:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας, στο ξημέρωμα του Σαββάτου) θα δοθεί το σύνθημα της έναρξης για τη μεγάλη φιέστα.

Ενώ πολλοί ήδη προεξοφλούν ότι οι Ολυμπιακοί του Ρίο θα αποδείξουν ότι η Βραζιλία ήταν ανέτοιμη, αν όχι εντελώς ακατάλληλη ως χώρα για να φιλοξενήσει το πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός του πλανήτη, οι υπεύθυνοι αισιοδοξούν ότι, τελικά, όλα θα πάνε καλά. Ωστόσο, μόλις ένα 24ωρο πριν από την τελετή έναρξης στο στάδιο Μαρακανά, ένας Ρώσος διπλωμάτης καταδίωξε και, σύμφωνα με πληροφορίες, πυροβόλησε και σκότωσε έναν ληστή. Το περιστατικό αυτό συνέβη στην περιοχή των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Ρίο και επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Ειδικά, πάντως, για την τελετή έναρξης, οι διοργανωτές κάνουν επίμονα λόγο για «ευχάριστες εκπλήξεις» που έχουν κρατηθεί μυστικές, τονίζοντας ότι, παρά τις δυσχέρειες, η Βραζιλία θα παρουσιάσει ένα αξέχαστο θέαμα. Η έμφαση του σόου αναμένεται να δοθεί στη μοναδικότητα του πλούτου που παρουσιάζει το φυσικό περιβάλλον, η χλωρίδα και η πανίδα αυτής της αχανούς χώρας. Επίσης, μαζί με την προβολή της Βραζιλίας σαν τον «τελευταίο κήπο του κόσμου», θα προβληθεί ιδιαίτερα η πολυφυλετική σύνθεση του λαού της, καθώς ο πληθυσμός συντίθεται από μια πανσπερμία επιμειξιών.

«Η τελετή της Αθήνας το 2004 άφησε εποχή και θεωρείται κλασική. Του Πεκίνου ήταν μεγαλειώδης. Του Λονδίνου λαμπερή. Η δική μας θα είναι χαλαρή και ‘cool’» ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι, υπενθυμίζοντας ότι η τελετή έναρξης του Ρίο 2016 βασίζεται σε έναν προϋπολογισμό που αντιστοιχεί μόλις στο 10% του κεφαλαίου που είχαν στη διάθεσή τους οι διοργανωτές του Λονδίνου 2012.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας για την τελετή έναρξης, προφανώς είναι δρακόντεια. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι γύρω από το Μαρακανά έχουν αποκλειστεί από τις αστυνομικές αρχές 38 δρόμοι που οδηγούν στο θρυλικό στάδιο.

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer