Απορίες και προβληματισμό δημιουργεί το έκτακτο διάγγελμα του πρωθυπουργού.
Παροχές και κλίμα εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα
Πολιτική
08/12/2016 | 21:57

Απορίες και προβληματισμό δημιουργεί το έκτακτο διάγγελμα του πρωθυπουργού με το οποίο ανακοίνωσε 13η σύνταξη σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους, η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά για όσο ακόμα διαρκεί η προσφυγική κρίση και προσλήψεις στον κλάδο της Υγείας.

Με δεδομένο ότι στη Βουλή διεξάγεται η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού, ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να ανακοινώσει κατά την ομιλία του εκεί, τα μέτρα που εξήγγειλε.

Τα μέτρα αυτά καθαυτά φαίνονται θετικά, ωστόσο οδηγούν σε δεύτερες σκέψεις: Αν όντως οι παροχές στους συνταξιούχους και η αναστολή του ΦΠΑ είναι σε γνώση των δανειστών ή αν είναι μια αυτόνομη ενέργεια που δημιουργεί σκηνικό ρήξης…

Είναι μια απλή φιλολαϊκή ενέργεια ή στήνει σκηνικό εκλογών; Όλα θα διαλευκανθούν τις επόμενες ημέρες. Το σίγουρο είναι ότι οι ανακοινώσεις έγιναν υπό το καθεστώς της κατάρρευσης της κυβερνητικής παράταξης που καταδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις.

Η δήλωση του πρωθυπουργού

«Η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας είναι εξαιρετικά σημαντική και οδηγεί στην ελάφρυνση του χρέους κατά 45 περίπου δις. Άμεσος στόχος η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης», δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες, χωρίς υποχωρήσεις σε παράλογες απαιτήσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ σχολίασε ότι η Ελλάδα, με τις θυσίες του ελληνικού λαού κρατάει το βάρος όλης της Ευρώπης και στο προσφυγικό και στην οικονομική κρίση και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η Ευρώπη.

Κάθε ευρώ που πλεονάζει, στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδιανέμεται στους αδύναμους πολίτες, συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Σήμερα, παραμένοντας σταθεροί στην δέσμευση μας, αποφασίζουμε την άμεση διανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους» δήλωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι επανέρχεται η 13η σύνταξη κάτω των 850 ευρώ. Το μέτρο αυτό αφορά 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους.

«Τη συμφωνία με τους εταίρους θα την τηρήσουμε στο ακέραιο αλλά ταυτόχρονα θα υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά για όσο ακόμα διαρκεί η προσφυγική κρίση» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου αγώνα. Θα βγούμε από την κρίση, όρθιοι και πιο δυνατοί» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer