Την παραίτηση της προέδρου της Εθνικής Τράπεζα και μη εκτελεστικών μελών του διοικητικού της συμβουλίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Τράπεζα
Παραιτήθηκε η Λούκα Κατσέλη από την Εθνική Τράπεζα
Οικονομία
04/11/2016 | 13:53

Την παραίτηση της προέδρου της Εθνικής Τράπεζα και μη εκτελεστικών μελών του διοικητικού της συμβουλίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το κανονιστικό πλαίσιο διαδικασίας ανασυγκρότησης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Ειδικότερα η Εθνική Τράπεζα, ανακοινώνει:

– Την παραίτηση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κας Λούκας Κατσέλη καθώς και των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου και κ. Δημητρίου Αφεντούλη.

– Την εκλογή από το Διοικητικό Συμβούλιο με απόλυτη πλειοψηφία νέων μη εκτελεστικών μελών σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων και συγκεκριμένα του Παναγιώτη – Αριστείδη Θωμόπουλου, ο οποίος προτάθηκε ως υποψήφιος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Claude Piret, ο οποίος προτάθηκε ως υποψήφιος Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του ΔΣ και του Σπύρου Λορεντζιάδη, ο οποίος προτάθηκε ως υποψήφιο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, σύμφωνα με το αποτέλεσμα διεθνούς ανοικτής διαδικασίας επιλογής.

Η Εθνική Τράπεζα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, ολοκλήρωσε χθες με επιτυχία την ανοικτή διεθνή διαδικασία επιλογής Προέδρου ΔΣ, Προέδρου AuditCommittee και μη εκτελεστικών μελών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής των διεθνών βέλτιστων πρακτικών επιλογής στελεχών με σκοπό την επιτυχή ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και τις διατάξεις του Ν. 3864/2010, όπως ισχύει σήμερα.

Μετά την υποβολή των σχετικών προτάσεων, η διαδικασία ανασυγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου πρόκειται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, η εκλογή των νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου πιστωτικού ιδρύματος τελεί υπό την έγκριση και τον διαρκή έλεγχο του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SingleS upervisory Mechanism – SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia