Ποιες ενέργειες προτίθεται να κάνει η Δημοτική αρχή σε σχέση με τα μέτρα προστασίας αλλά και βοήθειας που πρέπει να έχουν οι κτηνοτρόφοι
Παρέμβαση Λαϊκής Συσπείρωσης για τον καταρροϊκό πυρετό
Πολιτική
22/10/2014 | 09:48

ΠΡΟΣ : Πρόεδρο Δ.Σ. Κεφαλονιάς
κ. Γερ. Παπαναστασάτο

Κύριε πρόεδρε,

Το τελευταίο διάστημα και στο νησί μας έχουν σημειωθεί κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στα αιγοπρόβατα. Θεωρούμε εγκληματική την αδιαφορία της κυβέρνησης για τη διαχείριση του προβλήματος, λόγος που έχει δημιουργήσει δραματικές επιπτώσεις στην αιγοπροβατοτροφία. Η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου ενημέρωσης και πρόληψης αλλά και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και περίθαλψης φέρει την σφραγίδα της πολιτικής εγκατάλειψης των κτηνοτρόφων στη μοίρα τους. Τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού γενικεύονται και υπάρχει κίνδυνος αφανισμού μεγάλου μέρους των αιγοπροβάτων, η ακόμη του υποχρεωτικού περιορισμού τους στους στάβλους που θα σημάνει επιπλέον επιβάρυνση των κτηνοτρόφων με την αγορά των ζωοτροφών. Το παραπάνω πρόβλημα θα οξύνει παραπέρα την δεινή κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι περισσότεροι μικρομεσαίοι παραγωγοί που φέτος δεν πήραν ούτε εξισωτική αποζημίωση, αφού αυθαίρετα κόπηκε ή συρρικνώθηκε δραστικά, όπως προβλέπει το νέο σχέδιο δράσης για τους βοσκοτόπους ΕΕ και κυβέρνησης.

Στην παραπάνω κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι κτηνοτρόφοι από την εγκληματική κυβερνητική αδιαφορία πρέπει να προσθέσουμε :

-Τις μεγάλες ελλείψεις σε κτηνιάτρους στον Νομό.

-Την απουσία ψεκασμών σε περιοχές που διαχειμάζει το κουνούπι-ξενιστής.

– Την μη πραγματοποίηση Ελέγχων σε όλα ανεξαιρέτως τα κοπάδια.

-Την ανυπαρξία δωρεάν διανομής στους κτηνοτρόφους εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών αλλά και ζωοτροφών σε όσα κοπάδια έχουν προσβληθεί.

-Την ανυπαρξία προγραμματισμού αποζημιώσεων για τα απολεσθέντα ζώα και του εισοδήματος.

-Την έλλειψη σφαγείων, κ.α.

Αυτήν την κατάσταση εκμεταλλεύονται και οι έμποροι που αν και η συγκεκριμένη ασθένεια δεν έχει καμιά επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία, εκβιάζουν τους κτηνοτρόφους για να πάρουν σε ακόμα χαμηλότερες τιμές το γάλα και τα σφάγια.

Από όλα τα παραπάνω συνάγεται ότι ευθύνες της κυβέρνησης- ΕΕ είναι μεγάλες γιατί αντικειμενικά το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού διευκολύνει τους σχεδιασμούς τους, για δημιουργία επιχειρηματικής σταβλισμένης καπιταλιστικής μορφής κτηνοτροφικών μονάδων, που σημαίνει συγκέντρωση και συγκεντροποίηση σε λίγα χέρια και οδηγεί τους κτηνοτρόφους στην καταστροφή. Οι ευθύνες επίσης της Δημοτικής Αρχής επίσης είναι μεγάλες αφού μέχρι σήμερα κανένα μέτρο δεν έχει πάρει παρότι το πρόβλημα όλο και διογκώνεται.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε , ποιες ενέργειες προτίθεται να κάνει η Δημοτική αρχή (και προς την κυβέρνηση) σε σχέση με τα μέτρα προστασίας αλλά και βοήθειας που πρέπει να έχουν οι κτηνοτρόφοι που έχουν πληγεί από την επιδημία του καταρροϊκού πυρετού;

Αργοστόλι 21 Οκτώβρη 2014

ΟΙ Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γκισγκίνης
Γιάννης Κουρούκλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer