Όχι στην αφαίμαξη των εκπαιδευτικών, εξαιτίας των μετακινήσεων στις οποίες υποχρεώνονται και στις υψηλές τιμές των εισιτηρίων!!! Έκπτωση 50%.
Παράσταση στο ΥΕΝ για παροχή έκπτωσης στους εκπαιδευτικούς
Κοινωνία
01/12/2016 | 09:21

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα δώσει το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει από κοινού με άλλες ΕΛΜΕ και Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ -πύλη Ε1/Ε2 Ακτή Βασιλειάδη) στις 2.45 το μεσημέρι, προκειμένου να τεθεί το αίτημα για έκπτωση κατά 50% στις τιμές των εισιτηρίων που αφορούν μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Το πλαίσιο που είχαμε διατυπώσει, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία, ήταν το εξής:

Το ΔΣ των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ που υπογράφουμε το πλαίσιο αυτό παίρνουμε την πρωτοβουλία να προωθήσουμε το αίτημα για έκπτωση σε ακτοπλοϊκές γραμμές και ΚΤΕΛ για τους εκπαιδευτικούς. Σήμερα χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται μακριά από τις εστίες και τις οικογένειές τους στελεχώνοντας σχολεία σε όλη τη χώρα. Άλλοι είναι αναπληρωτές άλλοι μόνιμοι που παραμένουν για χρόνια στην περιφέρεια, αφού οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις έχουν περιοριστεί δραματικά. Θέμα με το κόστος υπάρχει και με ακτοπλοϊκές μετακινήσεις εντός Νομών (πχ από Πειραιά για νησιά, Αργοστόλι – Ληξούρι στην Κεφαλονιά κοκ). Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό υπάρχει αναγκαστική τακτική μετακίνηση συναδέλφων προς τα αστικά κέντρα, ιδίως από τις νησιωτικές περιοχές, όχι για εκδρομή, αλλά για να βρεθούν κοντά στους οικείους τους, πολλές φορές μάλιστα για να καλύψουν ανάγκες που αφορούν ηλικιωμένους γονείς, παιδιά ή ασθένειες.

Η στήριξη των εκπαιδευτικών, όπως ασφαλώς και άλλων κοινωνικών κατηγοριών (ανέργων, μαθητών, φοιτητών κλπ) αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Ενδεικτικά επισημαίνουμε ότι σήμερα ένα ταξίδι με ΚΤΕΛ και καράβι από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς για Αθήνα, με επιστροφή, στοιχίζει 80 – 90 ευρώ. Λόγω ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που μετακινούνται αναγκαστικά σε εβδομαδιαία βάση πάνω από 300 ευρώ το μήνα ξοδεύονται μόνο για μεταφορά. Ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν παντού. Το κόστος αυτό λειτουργεί σωρευτικά, αφού οι συνάδελφοι που μένουν μακριά από τα σπίτια τους αναγκάζονται να νοικιάζουν και σπίτια, ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι. Ως αποτέλεσμα, ουσιαστικά οι εκπαιδευτικοί επιδοτούν από την τσέπη τους τη στελέχωση των σχολείων της χώρας.

Οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ που υπογράφουμε απαιτούμε από τη κυβέρνηση να θεσπίσει έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις σε καράβια και ΚΤΕΛ. Παίρνουμε πρωτοβουλία με κατά τόπους κινητοποιήσεις, παραστάσεις, ψηφίσματα σε ΠΣ και Δημ. Συμβούλια που να κορυφωθούν με κινητοποίηση στην Αθήνα στις 2 Δεκέμβρη.

Αργοστόλι 01/12/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer