Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, από κοινού με αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων Κεφαλονιάς, του Συλλόγου Γονέων του ΓΕΛ Κεραμειών και του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Πάστρας, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια από την ΕΛΜΕΚΙ
Κοινωνία
23/12/2016 | 11:27

Την Πέμπτη 22/12, το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, από κοινού με αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων Κεφαλονιάς, του Συλλόγου Γονέων του ΓΕΛ Κεραμειών και του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Πάστρας, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας κ. Μαρκάτο, τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

  1. Να καλυφθούν άμεσα τα 18 κενά εκπαιδευτικών στο κανονικό πρόγραμμα που, βάση των στοιχείων της ΔΔΕ, παραμένουν στο τέλος της ημερολογιακής χρονιάς.
  2. Να αρθεί η περικοπή της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια Σάμης και Πάστρας. Για το σχολείο της Πάστρας, στο οποίο πέρσι λειτούργησε κέντρο ενισχυτικής, 36 μαθητές (που δήλωσαν ότι θέλουν ενισχυτική) μιας απομονωμένης περιοχής που βρίσκεται μακριά από το Αργοστόλι ρίχνονται στον καιάδα της εγκατάλειψης, προδιαγράφοντας γενικότερα αρνητικές εξελίξεις για το σχολικό συγκρότημα της περιοχής. Επιπλέον, τέθηκαν ζητήματα για τις εργασιακές σχέσεις των αναπληρωτών και τους όρους διεξαγωγής της ενισχυτικής.
  3. Να στηρίξει η ΔΔΕ το αίτημα της ΕΛΜΕ-ΚΙ για ενίσχυση της μοριοδότησης του ΕΕΕΕΚ Φαρακλάτων και τη μετατροπή σε δυσπρόσιτων του Γυμνασίου και Λυκείου της Πάστρας. Έτσι θα στηριχθεί η στελέχωσή τους, στο πλαίσιο και της γενικότερης πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η ΕΛΜΕ-ΚΙ, από κοινού με άλλες νησιωτικές ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

Ο κ. Μαρκάτος επιβεβαίωσε τα 18 περίπου κενά. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τα κενά μαθηματικού στο ΓΕΛ Κεραμειών, νοσηλευτή στον τομέα υγείας του ΕΠΑΛ Αργοστολίου και χημικού. Είπε πως από τους λίγους μόνιμους διορισμούς που έγιναν και παρά την κατανομή 4 θέσεων στο Νομό, κανείς εκπαιδευτικός δεν έκανε αίτηση. Όσο αφορά τους αναπληρωτές είπε πως έχει επιμείνει για την προτεραιότητα στην κάλυψη των τριών κενών που αναφέρθηκαν αλλά η διαδικασία έχει επιβραδυνθεί σε σχέση με τη συνήθη, αφού είναι ελάχιστες οι πιστώσεις που έχουν απομείνει.

Για την ενισχυτική είπε πως έγινε αίτημα για 6 κέντρα ενισχυτικής προς την ΠΔΕ Ιονίων και το Υπουργείο (Αργοστόλι, Ληξούρι, Κεραμειές, Σάμη και Πάστρα). Η κεντρική – αναλογική κατανομή από το Υπουργείο προέβλεπε 4 κέντρα για το Νομό, οπότε θα «κόβονταν» δύο. Από τη ΔΔΕ επιλέχθηκε να κοπούν Σάμη και Πάστρα, με ορισμένα κριτήρια που τέθηκαν (πχ αριθμός μαθητών που καλύπτονταν). Στο ζήτημα της Πάστρας η ΔΔΕ επανήλθε αλλά από το Υπουργείο είπαν πως δεν υπάρχουν άλλες πιστώσεις.

Τέλος, είπε πως η ΔΔΕ θα στηρίξει τις προτάσεις της ΕΛΜΕ-ΚΙ για το ΕΕΕΕΚ και την Πάστρα (μόρια, δυσπρόσιτο).

Εκπαιδευτικοί και γονείς απαίτησαν να επανέλθει η ΔΔΕ στα αιτήματα για την κάλυψη των εκκρεμοτήτων, που είναι ιδιαίτερα σοβαρές. Σε κενά – ενισχυτική δεν υπάρχει δικαιολογία για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί ούτε δικαιολογία για τις περικοπές και την παραπομπή στις «καλένδες». Τόνισαν, επίσης, πως από την πλευρά τους θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να οργανωθεί ο αγώνας για βελτίωση μιας δύσκολης και σκληρής πραγματικότητας που καμία σχέση δεν έχει με τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς και την παραπλάνηση, ούτε με τις ψεύτικες κόντρες της αντιπολίτευσης για επουσιώδη ζητήματα.

Αργοστόλι 23/12/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer