Κάθε μέρα όλο και κάτι καινούριο προστίθεται στην υπόθεση με το φορτίο των λαθραίων τσιγάρων που κατάσχεσε το Λιμενικό Σώμα
Πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ οι διαφυγόντες φόροι από τα λαθραία τσιγάρα!
Κοινωνία
10/07/2013 | 15:42

Κάθε μέρα όλο και κάτι καινούριο προστίθεται στην υπόθεση με το φορτίο των λαθραίων τσιγάρων που κατάσχεσε το Λιμενικό Σώμα την προηγούμενη εβδομάδα.
Αυτή τη φορά και σύμφωνα με το “The BEST news” έρχονται στο φως οικονομικά στοιχεία και αριθμοί τόσο για το φορτίο των τσιγάρων όσο και για το ποσό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.
Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ του παραπάνω διαδικτυακού τόπου αναφέρει τα εξής:
«Mια από τις μεγαλύτερες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων που έχουν εντοπίσει το τελευταίο διάστημα οι λιμενικές αρχές της χώρας είναι αυτή που μετέφερε το Φ/Γ πλοίο «TIGHNABRUAICH» σημαίας Μολδαβίας.
Η καταμέτρηση του φορτίου ολοκληρώθηκε και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τριάντα επτά εκατομμύρια πενήντα πέντε χιλιάδες (37.055.000) τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών καθώς και πενήντα δύο (52) συσκευασίες καπνού των 25 γραμμαρίων.
Επίσης, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, από στελέχη της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων εννιακοσίων πενήντα δολαρίων (5.950$), κρυμμένο ανάμεσα σε προσωπικά είδη μέλους πληρώματος του Φ/Γ πλοίου «TIGHNABRUAICH» σημαίας Μολδαβίας.
Τέλος σύμφωνα με την Έκθεση Δασμών και Φόρων του Τελωνείου Αργοστολίου, οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των πέντε εκατομμυρίων εξακοσίων δύο χιλιάδων πεντακοσίων σαράντα ευρώ και εβδομήντα έξι λεπτών (5.602.543,76€).
Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων που έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί από τις Λιμενικές Αρχές της χώρας το τελευταίο χρονικό διάστημα.»

lathraia-tsigara2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer