Για το θέμα της εκλογής των τακτικών μελών της οικονομικής επιτροπής το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε τη διακοπή της συνεδρίασης και τη συνέχιση της την ερχόμενη Κυριακή στη Λευκάδα.
Ο Χρήστος Μωραΐτης εξελέγη πρόεδρος του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου
Πολιτική
08/09/2014 | 00:08

Ο Χρήστος Μωραΐτης εξελέγη πρόεδρος του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ι.Ν. O πρόεδρος του σώματος εξελέγη κατά την πρώτη ψηφοφορία και έλαβε 30 ψήφους, επί 40 παρόντων ενώ βρέθηκαν και 10 λευκά.
Μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης στο Π.Σ. για τη θέση του αντιπροέδρου και του γραμματέα του Π.Σ. εξελέγησαν οι Διονύσης Μυλωνάς (Νέα Ιόνιος Πολιτεία) και Χαρ. Μαρκουτσάς (Μεγάλο Ιόνιο) αντίστοιχα.
Ο Δ. Μυλωνάς κατά την πρώτη ψηφοφορία συγκέντρωσε 11 ψήφους, με 27 λευκά και 2 άκυρα ενώ στη δεύτερη ψηφοφορία έλαβε 26 ψήφους, με 14 λευκά, 1 άκυρο και εξελέγη.
Ο Χαρ. Μαρκουτσάς κατά την πρώτη ψηφοφορία έλαβε 26 ψήφους και 15 λευκά.
Να σημειωθεί ότι οι παρατάξεις της Επτανησιακής Αναγέννησης, της ΛΑΣΥ και της Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο δεν συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής αντιπροέδρου και γραμματέα του Σώματος..
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρ. Μωραίτης κατά την τοποθέτηση του δήλωσε υπερήφανος για το νέο ΠΣ., που όπως είπε «αποτελείται από ανθρώπους με γνώση και εμπειρία στην Τ.Α. αλλά και νέους συμβούλους με ορμή και νέες ιδέες, συνδυασμός που μπορεί να οδηγήσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα». Με τους στίχους του Σ. Μάλαμα «Κάνω πως δεν ξέρω, πέφτω μες τα κύματα, άλλοι δρόμοι μας ενώνουν και άλλοι στα διλήμματα», ο Χρ. Μωραΐτης επεσήμανε ότι «το σημαντικότερο σε αυτή την προσπάθεια είναι το περιφερειακό συμβούλιο να βρει τους δρόμους που μας ενώνουν και να ξεχωρίσει τα διλήμματα της ζωής και της κοινωνίας, χωρίς να αναλωθεί σε στείρες αντιπαραθέσεις, με στόχο μια περιφέρεια κοντά στον πολίτη, χωρίς αγκυλώσεις, με πολύ δουλειά».
Παίρνοντας το λόγο ο περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος υπογράμμισε ότι «η πλειοψηφία είναι έτοιμη για την πορεία στην πενταετία με στόχευση την στήριξη των πολιτών που υποφέρουν από τη βάρβαρη μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και θα προσπαθήσουμε με όλους τους τρόπους για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που καταδυναστεύει την αυτοδιοίκηση προκειμένου να οδηγήσουμε τα νησιά μας σε νέα επίπεδα ανάπτυξης με επίκεντρο τον πολίτη και ιδιαίτερα τους μη προνομιούχους». «Είμαστε αποφασισμένοι, κατέληξε ο περιφερειάρχης, να δώσουμε τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να εκφράζει τις απόψεις της ελεύθερα σε όλα τα όργανα και για το λόγο αυτό προτείνουμε οι επικεφαλής των παρατάξεων να μπορούν να έχουν παρουσία και λόγο στις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής».
Για το θέμα της εκλογής των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της οικονομικής επιτροπής το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε τη διακοπή της συνεδρίασης και τη συνέχιση της την ερχόμενη Κυριακή στη Λευκάδα, καθώς διαπιστώθηκε διάσταση μεταξύ του κειμένου της πρόσφατης εγκυκλίου του νόμου 3852/10 και των όσων είχαν εφαρμοστεί σε προηγούμενες ανάλογες διαδικασίες το 2010 και 2013.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer