Στη σύσκεψη υποδοχής, που ακολούθησε επισημάνθηκε η ιστορική στιγμή της Επίσκεψης του κ.Nano στην Κεφαλονιά, όπου δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία η Αλβανική Κοινότητα
Ο Φάτος Νάνο στο Δημαρχιακό Μέγαρο
Πολιτική
10/07/2015 | 08:36

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015, το Δημαρχιακό Μέγαρο Κεφαλονιάς επισκέφθηκε, μετά από Πρόσκληση, ο τ.Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ.Fatos Nano συνοδευόμενος από την σύζυγο του.

Τον κ.Nano, υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη τιμή, εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ.Διονύσης Λυκούδης, ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ.Νίκος Ανουσάκης.

Στην Σύσκεψη Υποδοχής, που ακολούθησε και Προέδρευσε ο κ.Λυκούδης, επισημάνθηκε η ιστορική στιγμή της Επίσκεψης του κ.Nano στην Κεφαλονιά, όπου δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία η Αλβανική Κοινότητα, με ενεργή παρουσία στις Επιχειρήσεις, τον Τουρισμό και τις Τέχνες.

Ο κ.Κεκάτος, πρότεινε την δημιουργία στο Αργοστόλι, του 1ου Forum Επιχειρηματικότητας μεταξύ Αλβανίας και Κεφαλονιάς, με Πρόεδρο τον κ.Nano, όπου θα καταγραφούν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των Επενδύσεων, των Τουριστικών και των  Πολιτιστικών δραστηριοτήτων με την συμμετοχή Προσωπικοτήτων από την Αλβανία και την Χώρα μας.

Ο κ.Ανουσάκης, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ Κεφαλλήνων και Αλβανών σε όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς τομείς του Νησιού, με την δεύτερη πλέον γενιά μεταναστών από την γειτονική Χώρα να προοδεύει σημαντικά.

Ο κ.Nano, αφού ευχαρίστησε για την εγκάρδια υποδοχή, αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δυο λαών και εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τις φυσικές ομορφιές του Νησιού και το ιδιαιτέρως φιλόξενο κλίμα, που εισπράττουν οι Συμπατριώτες του στην Κεφαλονιά, που την θεωρούν πλέον ως δεύτερη πατρίδα τους.

Τέλος ο κ.Λυκούδης προσέφερε στον κ.Nano, Τιμής ένεκεν συμβολικά δώρα και παρέθεσε στον Κύριο και την Κυρία Nano  Δείπνο, όπου συμμετείχαν Στελέχη της Δημοτικής Αρχής, σε ένδειξη Φιλοξενίας για την παρουσία τους στην Κεφαλονιά.

fatos (1) fatos (2) fatos (3) fatos (4)

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer