Με ποιες αλλαγές θα συνεχίσει το έργο του το κυβερνητικό σχήμα
Ορκίζεται σήμερα η νέα κυβέρνηση
Πολιτική
18/07/2015 | 08:32

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης, όπως αυτή προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό, ορκίζονται σήμερα στις 10:30 και αναλαμβάνουν αμέσως τα καθήκοντά τους ενώ στο φόντο εξακολουθούν να διαφαίνονται εκλογές που τα περισσότερα στελέχη- και της κυβέρνησης- τοποθετούν στις αρχές του φθινοπώρου.

Από τη νέα κυβέρνηση- η σύνθεση της οποίας ανακοινώθηκε για πρώτη φορά με δελτίου Τύπου και όχι με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου- απουσιάζουν οι υπουργοί που διαφοροποιήθηκαν και καταψήφισαν τα προαπαιτούμενα μέτρα για την έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό την παροχή τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο μέχρι σήμερα υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης αναλαμβάνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Στο υπουργείο Εργασίας, στο οποίο ενσωματώνεται και το χαρτοφυλάκιο των Κοινωνικών ασφαλίσεων, μετατίθεται ο έως σήμερα αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τη θέση του κ. Κατρούγκαλου καταλαμβάνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, έως τώρα γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Ο βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης αναλαμβάνει υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και θα σηκώσει το δύσκολο έργο της αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος και της διαχείρισης των διαρκώς μειούμενων εσόδων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει υφυπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης. Στο υπουργείο Εξωτερικών, τις θέσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτου (νυν υπουργού Οικονομικών) και Νίκου Χουντή (μεταβαίνει στην Ευρωβουλή) καταλαμβάνουν η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης αντίστοιχα.

Τη θέση της παραιτηθείσας αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, καταλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Τρύφων Αλεξιάδης. Τη θέση του Κώστα Ήσυχου, ως αναπληρωτή υπουργού Άμυνας καταλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας. Τέλος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος αναλαμβάνει η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών επρόκειτο να γίνει χθες αλλά αναβλήθηκε για σήμερα «εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν προκληθεί από τις πυρκαγιές».

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer