Στη δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης "Χελιδονίσματα 2015" που οργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου συμμετείχαν μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία του Αργοστολίου
Οι μαθητές καλωσόρισαν τα χελιδόνια, φτιάχνοντας φωλιές
27/03/2015 | 15:05

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Στη δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης “Χελιδονίσματα 2015” που οργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία συμμετείχαν μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία του Αργοστολίου.

Τα παιδιά βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου και καλωσόρισαν την άνοιξη και τα χελιδόνια. Με τις οδηγίες των μελών του Φορέα κατασκεύασαν και πήραν μαζί τους τις δικές τους πήλινες χελιδονοφωλιές, οι οποίες θα στεγάσουν τους πρώτους επισκέπτες της εποχής μετά το μακρινό ταξίδι τους από την Αφρική.

Η δράση θα επαναληφθεί και το Σάββατο (9:00-14:00) για το κοινό και είναι πολύ πιθανό να γίνει και τη Δευτέρα λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπήρξε από τα σχολεία.

xelidonia (2) xelidonia (3) xelidonia (4) xelidonia (5) xelidonia (6) xelidonia (7) xelidonia (8) xelidonia (9) xelidonia (10) xelidonia (11) xelidonia (12) xelidonia (13) xelidonia (14)