Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, στον ιστότοπο του «Saveur», του εμβληματικού αμερικανικού περιοδικού γαστρονομίας, διαβάσαμε για τις καλύτερες μάντολες του κόσμου.
Οι καλύτερες μάντολες του κόσμου…
e Gastronomie
25/10/2016 | 07:32

Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, στον ιστότοπο του «Saveur», του εμβληματικού αμερικανικού περιοδικού γαστρονομίας, διάβαζα για τις καλύτερες μάντολες του κόσμου. Ποιες ήταν; Μα, αυτές της Κεφαλλονιάς! Το άρθρο με τον εύγλωττο τίτλο «Μη φύγετε από αυτό το ελληνικό νησί χωρίς να δοκιμάσετε τα καλύτερα καραμελωμένα αμύγδαλα του κόσμου» υπέγραφε η ιστορικός και συγγραφέας Αν Μπράμλεϊ.

Και στα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη, ο αμερικανός σεφ Ντέιβιντ Λίμποβιτζ, ο οποίος ζει στο Παρίσι, ανέβασε στο διάσημο ομώνυμο μπλογκ του ένα άρθρο για την Τήνο, την οποία επισκέφτηκε για αναψυχή. Ο Λίμποβιτζ εκθειάζει (δικαίως) τη φυσική ομορφιά του νησιού και την καθαριότητα των χωριών. Οσο για το φαγητό, σημειώνει: «Δεν είχαμε ούτε ένα κακό γεύμα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας. Τα εστιατόρια χρησιμοποιούν πολύ φρέσκα υλικά και οι μάγειρες και οι σερβιτόροι είναι πολύ περήφανοι για αυτό που φέρνουν στο τραπέζι μας».

Θα συμφωνήσετε νομίζω ότι το ελληνικό φαγητό μπορεί και πρέπει να γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας. Με ή χωρίς την αρωγή της πολιτείας! Γιατί, σίγουρα, ούτε οι μάγειρες και οι σερβιτόροι της Τήνου που εντυπωσίασαν τον Λίμποβιτζ ούτε η Εβελίνα Καπάτου που έδειξε τα μυστικά της παρασκευής της κεφαλλονίτικης μάντολας στην Αν Μπράμλεϊ είχαν την αρωγή κανενός. Είχαν, όμως, ένα μυστικό: αγαπούν τη δουλειά που κάνουν και είναι περήφανοι για το προϊόν που παράγουν.

Βεβαίως, καλό είναι συνυπάρχει και η αρωγή της πολιτείας. Το διαπιστώσαμε πρόσφατα στη Σύρο, όπου μια μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων της γεύσης βρέθηκε προσκεκλημένη στο νησί από το επιμελητήριο Κυκλάδων και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τους άξιους παραγωγούς και εστιάτορες του νησιού.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer