Σκοπός του προγράμματος είναι να να βρουν δουλειά πάνω από 52.000 άνεργοι σε θέσεις εργασίας πεντάμηνης απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο φορέα
ΟΑΕΔ: Ανοίγει τέλος Φεβρουαρίου το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας
17/02/2015 | 11:48

Τέλος Φεβρουαρίου ανοίγει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 2015. Σκοπός του προγράμματος είναι να να βρουν δουλειά πάνω από 52.000 άνεργοι σε θέσεις εργασίας πεντάμηνης απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο φορέα.

Πιο αναλυτικά, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει στο τέλος του τρέχοντος μήνα το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης.

Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, είχε εξαγγελθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) είχε υπογραφεί στις 26 Νοεμβρίου 2014.

Παρόλα αυτά μέχρι την προκήρυξη των εκλογών που πραγματοποιήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2014, το πρόγραμμα δεν ξεκίνησε. Όπως είναι γνωστό από τον ΟΑΕΔ, η υπηρεσίες είναι έτοιμες για να προχωρήσουν στην διαδικασία επιλογής των ανέργων που θα μπορέσουν να καλύψουν τις 52.000 θέσεις σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), σε σχολεία, σε μουσεία, σε νοσοκομεία, σε πανεπιστήμια σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και γενικότερα σε φορείς του δημοσίου που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα. Με την έναρξη του προγράμματος θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων. Στη συνέχεια υποβάλλονται ενστάσεις, που ελέγχονται από αρμόδια επιτροπή. Ακολούθως, αναρτώνται οι τελικοί πίνακες δικαιούχων.

Τέλος, όσοι επιλεχθούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, πρέπει να παρουσιαστούν στις θέσεις τους, 15 μέρες μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων. Η αμοιβή εξαρτάται από την ηλικία των συμμετεχόντων.

Όσοι είναι έως 25 ετών θα λαμβάνουν 427 ευρώ το μήνα (17,1 ευρώ ημερομίσθιο), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 490 ευρώ το μήνα (19,6 ευρώ ημερομίσθιο).