Και του χρόνου και καλά κρασιά σε όλους!
Ξεκίνησε ο τρύγος στα Πουλάτα!
Οικολογία
01/09/2016 | 19:27

Πρώτη του Σεπτέμβρη σήμερα και στα Πουλάτα ξεκινά σιγά σιγά για ακόμη μια χρονιά ο τρύγος. Μια αγροτική εργασία που πηγάζει από τα βάθη της αρχαιότητας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Διονυσιακή λατρεία.

Συνυφασμένα με την ιστορία και την παράδοση των Πουλάτων αλλά και ολόκληρης της Κεφαλλονιάς, το κρασί και το αμπέλι, που σύμφωνα με τη μυθολογία έφερε στο νησί μας ο βασιλιάς Κέφαλος, εξακολουθούν και στις μέρες μας να κατέχουν ξεχωριστή θέση στην αγροτική μας ζωή.

Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με τα μοναδικά βιώματα του τρύγου. Μια συλλογική διαδικασία, στην οποία ακόμη και σήμερα συμμετέχει ολόκληρο σχεδόν το χωριό. Ο καθένας στο αμπέλι του ή στο αμπέλι του συγγενή, του φίλου, του γείτονα… Ένα ιδιότυπο γιορτάσι στις αρχές του τρυγητή, όπως επιτάσσει η λαϊκή παράδοση να αποκαλούμε τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

Και αφού μαζέψουμε με προσοχή τη ρομπόλα, το τσαούσι και το βοστιλίδι από τα αμπέλια που με τόσο κόπο αλλά και μεράκι περιποιούμασταν όλο το χρόνο, θα ξεκινήσουμε να παρασκευάζουμε το σπιτικό κρασί μας. Το διάσημο ανά τον κόσμο νέκταρ της ευλογημένης Κεφαλλονίτικης γης, που θα μας συντροφεύει όλο το χρόνο σε χαρές και λύπες… Μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβρη, που πρώτα ο Θεός και ο Άγιος θα τρυγήσουμε και πάλι.

Ας ελπίσουμε δε, ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε σε οργανωμένη και επαγγελματική βάση το μικροκλίμα, το ημιορεινό ανάγλυφο και τις εξαιρετικής ποιότητας ποικιλίες αμπέλου που ευδοκιμούν στο χωριό μας, ώστε τα υπέροχα κρασιά μας να βρούν τη θέση που τους αξίζουν στην αγορά.

Και του χρόνου και καλά κρασιά σε όλους!

trygos (1) trygos (3) trygos (4) trygos (5) trygos (6) trygos (7)

Πηγή: poulata.gr

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer