Όσοι βρέθηκαν στο κλειστό του Ληξουρίου το μεσημέρι, παρακολούθησαν ένα ωραίο ντέρμπυ ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες που κρίθηκε στις λεπτομέρειες υπέρ της Ζακύνθου.
Ντέρμπι σε όλα του, στις λεπτομέρειες κρίθηκε ο αγωνας, ΝΕΟΛ – ΑΓΕΖ (60-64)
Μπάσκετ
08/11/2015 | 08:10

Όσοι βρέθηκαν στο κλειστό του Ληξουρίου το μεσημέρι, παρακολούθησαν ένα ωραίο ντέρμπυ ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες που κρίθηκε στις λεπτομέρειες υπέρ της Ζακύνθου.

Η ομάδα μας ξεκίνησε αιφνιδιάζοντας τους φιλοξενούμενους και προηγήθηκε με
13-2, αναγκάζοντας τον αντίπαλο προπονητή να βάλει τις φωνές για να ξυπνήσει τους παίκτες του. Εκείνοι ανταποκρίθηκαν, πίεσαν και κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι που έκλεισε με 15-13 στο πρώτο δεκάλεπτο. Το δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία, αλλά καμιά από τις δύο να μην μπορεί να «χτίσει» διαφορά ασφαλείας. Η ομάδα μας αμυνόταν καλά, αλλά επιθετικά δεν βρίσκαμε λύσεις ενώ – αντίθετα με τους φιλοξενούμενους – ήμασταν και άστοχοι στις ελεύθερες βολές. Οι παίκτες που πέρασαν σαν αλλαγές δεν έκαναν τη διαφορά και το ημίχρονο έκλεισε με 30-31. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε ο ρυθμός, ενώ ο Γεράσιμος Αντωνάτος έδωσε ανάσες αμυντικά και επιθετικά στην ομάδα μας και ο Παναγής Συνοδινός σκόραρε από το 25 και μετά συνεχώς. Δυστυχώς, με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, η Ζάκυνθος πέτυχε τρίποντο παίρνοντας μια διαφορά 4 πόντων υπέρ της.

Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε από όλα: Διακύμανση, νεύρα, γερές κόντρες ενώ ο Παναγής Συνοδινός συνέχιζε να σκοράρει με όλους τους τρόπους φέρνοντας το παιχνίδι σε ισοπαλία 60-60 σαράντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ακολούθησαν φάουλ εκατέρωθεν, οι αντίπαλοι ευστόχησαν σε δύο βολές και έτσι , δεκατρία δεύτερα πριν το τέλος, είχαμε την τελευταία επίθεση. Μία κακή πάσα μας έφτασε όμως για να κλέψουν την μπάλα και να φτάσουν με τη λήξη στο τελικό 60-64.

Από την ομάδα μας που προσπάθησε αλλά βρέθηκε σε κακή ημέρα επιθετικά, καλύτερος παίκτης με διαφορά ήταν ο Παναγής Συνοδινός, ενώ κοντά του σε απόδοση βρέθηκε ο Γεράσιμος Αντωνάτος. Ο «πάγκος» δεν βοήθησε όσο θα θέλαμε, ενώ και ο Χρήστος Συνοδινός που πήρε κάποια κρίσιμα σουτ δεν ευτύχησε να τα δει να καταλήγουν σε καλάθι.
Από την άλλη μεριά, η Ζάκυνθος είχε έμπειρους παίκτες και δεμένο σύνολο και πήρε μια δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη.

Διαιτητές Κανελόπουλος, Ελ – Άνυ.

Δεκάλεπτα 15-13, 30-31, 47-51, 60-64.

ΝΕΟΛ (Τζουγανάτος, Πιέρος) Αντωνάτος 10, Σταθάτος, Συνοδινός Π 22(2), Αραβαντινός 2, Κολοβός 7, Συνοδινός Χ 17(2), Μπακούρος, Παπαγιάννης 2, Δεστούνης, Μπελίτσης, Πυλαρινός, Παριώτης.

ΑΓΕΖ (Θεοδόσης) Κουλάς, Εφέπουλος 9(1), Κλαδής 14(1), Νέγκας 11, Γιατράς 5(1), Μάργαρης Δ, Τσιρόπουλος, Μάργαρης Ν2, Ζάγκλας 23(2), Λογοθέτης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia