Άλλη μια νεκρή θαλάσσια χελώνα βρέθηκε σήμερα το πρωί στην Κεφαλονιά, αυτή την φορά στην παραλία της Αγίας Βαρβάρας στον Κατελειό
Νεκρή θαλάσσια χελώνα στην Αγία Βαρβάρα Κατελειού
Οικολογία
28/12/2015 | 10:19

Άλλη μια νεκρή θαλάσσια χελώνα βρέθηκε σήμερα το πρωί στην Κεφαλονιά, αυτή την φορά στην παραλία της Αγίας Βαρβάρας στον Κατελειό. Την χελώνα εντόπισε περαστικός, ο οποίος τηλεφώνησε αμέσως στην ομάδα Wildlife Sense που μελετά και προστατεύει τις θαλάσσιες χελώνες της Κεφαλονιάς.
Η χελώνα βρισκόταν αρχικά στο νερό, και το κεφάλι της κουνιόταν με το κύμα. Αυτό είχε δώσει την αρχική εντύπωση στον περαστικό ότι η χελώνα ήταν ακόμη ζωντανή. Όμως τελικά διαπιστώθηκε πως ήταν πρόσφατα νεκρή και την είχαν φέρει στο σημείο αυτό τα θαλάσσια ρεύματα. Η χελώνα δεν έφερε κανένα τραύμα, ενώ έλεγχος στα πτερύγια, στην στοματική κοιλότητα, και στον οισοφάγο δεν έδωσαν περαιτέρω ενδείξεις.
Η χελώνα είναι του είδους Caretta caretta, το ίδιο είδος με τις χελώνες που κάνουν τις φωλιές τους στις παραλίες της Κεφαλονιάς και εμφανίζονται τακτικά στο λιμάνι του Αργοστολίου και στην λιμνοθάλασσα του Κούταβου. Από τις διαστάσεις του καβουκιού και της ουράς της, εκτιμάται ότι πρόκειται για νεαρή αρσενική χελώνα, ηλικίας περίπου 15-22 ετών.
Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για ενημέρωση σε περίπτωση που δείτε τραυματισμένη ή νεκρή θαλάσσια χελώνα στην Κεφαλονιά, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Νίκο Βαλλιάνο του Wildlife Sense στο email nikos@wildlifesense.com και στα τηλέφωνα 6984865941 και 2671081285.

nekrh_xelwna nekrh_xelwna

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ