Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι ακόμη και σήμερα, ενώ σε λίγο μπαίνουμε στην «τροχιά» των χριστουγεννιάτικων διακοπών, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό δεν έχουν καλυφθεί.
Να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά στα σχολεία
Κοινωνία
05/12/2016 | 09:12

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι ακόμη και σήμερα, ενώ σε λίγο μπαίνουμε στην «τροχιά» των χριστουγεννιάτικων διακοπών, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό δεν έχουν καλυφθεί.

Επιπλέον, στον «αέρα» βρίσκονται τα ολιγομελή τμήματα τα οποία ακόμη δεν έχουν εγκριθεί σε ορισμένα σχολεία, προεξάρχοντος του Γυμνασίου Ληξουρίου. Έτσι, δίπλα σε όσα τμήματα έχουν «κοπεί» επίσημα, υπάρχουν τμήματα που λειτουργούν «άτυπα» προκειμένου την επόμενη χρονιά να γίνει πλήρης κατάργησή τους. Τονίζουμε πως το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ είναι κάθετα αντίθετο στη γραμμή ότι η Κεφαλονιά είναι «προνομιούχα» όσον αφορά τις συνθήκες που διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία (πχ ότι διαθέτει πολλά ολιγομελή). Είναι απαράδεκτο κυβέρνηση και διοίκηση της εκπαίδευσης να κρατάνε σε «ομηρία» σχολεία, ιδιαίτερα της σεισμόπληκτης Παλικής, όπως συμβαίνει με το Γυμνάσιο Ληξουρίου που στην κυριολεξία έχει τάξεις που κάνουν μάθημα σε αίθουσες – «τρύπες».

Επιπλέον, το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, τονίζει την επαγρύπνηση που πρέπει να υπάρχει για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι σε δίχρονη αναστολή και αφορούν τα κατώτερα όρια αριθμού μαθητών για τη λειτουργία τμημάτων προσανατολισμού και τομέων των ΕΠΑΛ. Με την εφαρμογή των ρυθμίσεων αυτών κινδυνεύουν να κλείσουν σχολεία!!! Εκφράζουμε βαθιά ανησυχία για την πορεία λειτουργίας του τομέα υγείας του ΕΠΑΛ Αργοστολίου που παραμένει αστελέχωτος αλλά και για την τύχη που θα έχει του χρόνου ο τομέας δομικών του ΕΠΑΛ Ληξουρίου. Ακόμη, υπάρχει σοβαρή δυστοκία στην άμεση κάλυψη συναδέλφων που λόγω προβλημάτων προκύπτει ανάγκη να αναπληρωθούν στην πορεία της σχολικής χρονιάς.

Δεν δεχόμαστε οι θέσεις εργασίας των συναδέλφων, η οργανικότητα των σχολείων, η σωστή εκπαιδευτική λειτουργία, να μπαίνουν στις συμπληγάδες των συμφωνιών με κεφάλαιο – δανειστές από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τα αντιλαϊκά – αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Τα ζητήματα αυτά τα αναδείξαμε και στο πλαίσιο της διαδικασίας τοποθέτησης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του Δημοτικού Συμβουλίου στην εγκύκλιο για τις «ιδρύσεις – καταργήσεις σχολείων», επικαιροποιώντας τις πάγιες θέσεις μας.

Διεκδικούμε:

  1. Κάλυψη των κενών εδώ και τώρα
  2. Να υπάρχει άμεση αναπλήρωση σε όσα νέα κενά προκύψουν (πχ ασθένειες, εγκυμοσύνες κλπ).
  3. Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα
  4. Να καταργηθούν οι υπό αναστολή διατάξεις για τους όρους λειτουργίας τμημάτων και τομέων
  5. Καμία μείωση της οργανικότητας των σχολείων, να δοθούν τα κενά που «κρύφτηκαν» την τρέχουσα σχολική χρονιά.
  6. Μέτρα για τη λειτουργία όλων των τομέων των ΕΠΑΛ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Στο πλαίσιο αυτό:

α) Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, γονέων και τα 15μελή συμβούλια των σχολείων στα οποία υπάρχει πρόβλημα σε συζήτηση ανά σχολείο.

β) Να πάρουν άμεσα θέση τα Δημοτικά Συμβούλια Κεφαλονιάς και Ιθάκης καθώς και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων για το πρόβλημα.

γ) 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, μέρα ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, να διεκδικήσουμε την κάλυψη των πραγματικών αναγκών μαθητών – γονέων και εκπαιδευτικών.

Αργοστόλι 05/12/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer