Ας εξηγήσουμε: Ο κόσμος θα βιώσει φέτος ένα σπάνιο φαινόμενο, λεγόμενο «leap second»
Με καθυστέρηση ενός … δευτερολέπτου θα μπει το 2017
Κοινωνία
31/12/2016 | 11:17

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μετρούν τον χρόνο για να τελειώσει το 2016. Δυστυχώς έχουμε κακά νέα. Το 2017 θα καθυστερήσει κατά ένα δευτερόλεπτο.

Ας εξηγήσουμε: Ο κόσμος θα βιώσει φέτος ένα σπάνιο φαινόμενο, λεγόμενο «leap second» και η διεθνής υπηρεσία που ρυθμίζει το επίσημο ρολόι της Γης προσθέτει ένα επιπλέον, εμβόλιμο δευτερόλεπτο στο τέλος της 31ης Δεκεμβρίου. Συμβαίνει σπάνιο και γίνεται για να υπάρχει συγχρονισμός με την επιβράδυνση της περιστροφικής κίνησης της γης. Φέτος το επιπλέον δευτερόλεπτο θα προστεθεί στην αλλαγή του έτους.

Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν;

Η απάντηση είναι «ναι». Το μέτρο του leap second εφαρμόστηκε πρώτης φορά το 1972 και έχει γίνει συνολικά 26 φορές. Ωστόσο δεν εφαρμόζεται χωρίς προβλήματα. Πολλές χώρες έχουν αντιδράσει λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί στο ίντερνετ και τους δορυφόρους. Το 2012, που είχαμε ξανά ανάλογο φαινόμενο, σοβαρά προβλήματα είχαν μεγάλα sites όπως το Reddit, το LinkedIn, το StumbleUpon και το Foursquare, ενώ προβλήματα εμφανίστηκαν και στο λειτουργικό σύστημα Linux και τα προγράμματα γραμμένα στη γλώσσα Java.

Η Google ήταν έτοιμη για την αλλαγή χρησιμοποιώντας μια αναβάθμιση λογισμικού που ονομάστηκε «smeared time» και ουσιαστικά προσθέτει πολλά εμβόλιμα χιλιοστά του δευτερολέπτου για να μην είναι απότομη η μεταβολή.

Πηγή: huffingtonpost.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer