Ζάκυνθος, Κεφαλονιά Λευκάδα και Κέρκυρα στις πρώτες προτιμήσεις και φέτος
Με κάθε μέσο αποδρούν οι εκδρομείς του Καλοκαιριού-Τα νησιά του Ιονίου “βουλιάζουν”!
Πρωτοσέλιδα
30/07/2016 | 12:37

Σε κύματα αποδρούν από το κλεινόν άστυ οι πολίτες. Από την Παρασκευή οι αδειούχοι του Αυγούστου εγκαταλείπουν σταδιακά τις μεγάλες πόλεις με κάθε μέσο, προκειμένου να περάσουν λίγες ημέρες ηρεμίας και χαλάρωσης στις ακρογιαλιές των νησιών μας ή στους τόπους καταγωγής τους.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως στους σταθμούς των ΚΤΕΛ στον Κηφισό και στη Λιοσίων, παρουσιάζεται έντονη κίνηση. Τα δρομολόγια για ορισμένους προορισμούς είναι αυξημένα έως και 50% σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ενώ η πληρότητα των λεωφορείων στις περισσότερες περιπτώσεις αγγίζει το 100%.

Μάλιστα για τουριστικές περιοχές όπως η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και η Λευκάδα αναχωρούν κάθε μια μία ώρα έως και οκτώ πούλμαν. Εξάλλου και η διασύνδεση μέσω Πάτρας για Κεφαλονιά έχει τονώσει την κίνηση προς το Ιόνιο. Δεν είναι λίγοι ωστόσο και οι εκδρομείς που εξακολουθούν να επιλέγουν την αναχώρηση από Κυλλήνη, προκειμένου να μειώσουν το μεταφορικό κόστος. Ενισχυμένα είναι τα δρομολόγια και Κυλλήνης – Ζακύνθου.

Στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και της Ραφήνας τις τελευταίες ώρες, αλλά και μέχρι αργά το βραδύ της Κυριακής αναμένεται να επικρατήσει το αδιαχώρητο. Συνολικά από το πρωί της Παρασκευής έως και τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής έχουν προγραμματιστεί να αποπλεύσουν περισσότερα από 100 πλοία με προορισμούς τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τον Αργοσαρωνικό με πληρότητες που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνούν το 80%. Συγκεκριμένα για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά θα αναχωρήσουν 24 πλοία, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας άλλα 12.

Για αύριο είναι προγραμματισμένες 26 αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά και άλλες 15 από την Ραφήνα. Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν οι κοντινοί προορισμοί με τα νησιά του Αργοσαρωνικού να βρίσκονται στις πρώτες προτιμήσεις των εκδρομέων.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και στους σταθμούς των τρένων. Στον αερολιμένα οι αναχωρήσεις προς προορισμούς του εσωτερικού κερδίζουν τις προτιμήσεις προς το παρόν των πρώτων εκδρομέων του Αυγούστου, ενώ χιλιάδες είναι κι αυτοί που θα ταξιδέψουν με τρένα προκειμένου να φτάσουν στο τόπο των διακοπών τους.

Την ίδια ώρα οι άνδρες της Τροχαίας βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να σπεύσουν και να ομολαποιήσουν την κίνηση των οχημάτων όπου αυτό κριθεί απαραίτητο. Αν κι από το απόγευμα της Παρασκευής υπάρχει αυξημένη κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, ωστόσο έως τώρα δεν έχουν παρατηρηθεί κάποια προβλήματα.

Πηγή: thebest.gr

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer