Απολογισμός οδικής ασφάλειας στα Ιόνια Νησιά για το β΄ τετράμηνο του 2014
Μειώθηκαν περισσότερο από 60% οι θανάσιμοι τραυματισμοί σε τροχαία στα νησιά μας
Κοινωνία
04/10/2014 | 16:28

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν την θερινή περίοδο του 2014 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Α. Τροχαία Ατυχήματα`
Συνολικά , τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα κατά τους μήνες Μάιο-Ιούνιο-Ιούλιο και Αύγουστο παρουσίασαν μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καθώς σημειώθηκαν εβδομήντα οκτώ ατυχήματα έναντι ενενήντα εννέα την θερινή περίοδο του 2013.
Από την στατιστική αξιολόγηση των στοιχείων των ατυχημάτων εξάγονται ιδιαίτερα σημαντικά συμπεράσματα καθώς η μεγαλύτερη μείωση στα ατυχήματα εμφανίζεται στα θανατηφόρα τροχαία και είναι της τάξης του 63.64% καθώς σημειώθηκαν 7 ατυχήματα λιγότερα.
Αντίστοιχα μείωση εμφανίζουν και τα τροχαία με σοβαρό τραυματισμό, καθώς από 18 το 2013 σημειώθηκαν 13 το 2014, ενώ αμετάβλητα παρέμειναν τα στοιχεία των ατυχημάτων με ελαφρύ τραυματισμό καθώς σημειώθηκαν 70 όσα και το 2013.
Αντίστοιχη είναι και η διαφοροποίηση των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών, καθώς όπως αποτυπώνεται και στο γράφημα που ακολουθεί, οι τραυματισμοί αποτυπώνονται ως:
• Επτά θανάσιμοι τραυματισμοί λιγότεροι (4 έναντι 11 το 2013)
• Οκτώ σοβαροί τραυματισμοί λιγότεροι (13 έναντι 21 το 2013)
• και τέσσερις περισσότεροι ελαφρά τραυματισμένοι (97 έναντι 93)

Η ποσοστιαία μεταβολή των τραυματισμών αποτυπώνεται ως 63,64% λιγότεροι θάνατοι, 38,10% λιγότεροι σοβαροί τραυματισμοί και 4,3 ελαφροί.
Β. Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων συστηματοποιούνται αστυνομικοί έλεγχοι σε σημεία του οδικού δικτύου των Ιονίων Νησιών οι οποίοι στοχεύουν στην αντιμετώπιση των επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων ενώ παράλληλα αναπτύσσεται από τις Υπηρεσίες Τροχαίας σειρά πρωτοβουλιών οι οποίες αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων ηλικιακών και επαγγελματικών ομάδων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer