Μια ιδιαίτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , με σκοπό την ενίσχυση των παιδικών χωριών SOS .
Μαζί Μούσχουρη – Γεωργακάτος για καλό σκοπό
08/03/2015 | 16:52

Μια ιδιαίτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με σκοπό την ενίσχυση των παιδικών χωριών SOS. Οι πρέσβεις της πόλης  των Αθηνών μαζί με καταξιωμένους  Έλληνες μουσικούς και  Λυρικούς καλλιτέχνες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

“Ambassadors in concert” είναι ο τίτλος της συναυλίας και πρόκειται για έναν θεσμό που ξεκίνησε από τη Βιέννη εδώ και 12 χρόνια. Για πρώτη φορά οι πρέσβεις και μέλη του διπλωματικού σώματος της χώρας , θα τραγουδήσουν ομαδικά στο τέλος αυτής της φιλανθρωπικής εκδήλωσης, δημιουργώντας μια μικρή χορωδία , την ¨χορωδία των πρεσβευτών ¨ την οποία θα καθοδηγήσει μουσικά ο διευθυντής της χορωδίας της Λυρικής Σκηνής Αγαθάγγελος  Γεωργακάτος, ενώ τη  γενική επιμέλεια και οργάνωση έχει ο καλλιτέχνης της ΕΛΣ Νίκος Τσαούσης.
Ένα  από τα τραγούδια που θα παρουσιάσει  η  ¨χορωδία  των πρεσβευτών¨  στο τέλος της συναυλίας, είναι και το ¨Αθήνα¨ του Μάνου Χατζιδάκι.
Η διάσημη Ελληνίδα ερμηνεύτρια  Νάνα Μούσχουρη, βασική ερμηνεύτρια των τραγουδιών του Χατζηδάκι, πήγε  στις πρόβες της χορωδίας και συνομίλησε με τους πρέσβεις – καλλιτέχνες και το μαέστρο Αγαθάγγελο Γεωργακάτο στην αίθουσα της Αγγλικής Πρεσβείας σε μία προσπάθεια να βοηθήσει με την παρουσία της τον ευγενή  σκοπό αυτής της προσπάθειας.

Στη φωτο από αριστερά: Ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας , ο μαέστρος Αγαθάγγελος Γεωργακάτος , η Νάνα Μούσχουρη και ο Νίκος Τσαούσης

Στη φωτο από αριστερά: Ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας , ο μαέστρος Αγαθάγγελος Γεωργακάτος , η Νάνα Μούσχουρη και ο Νίκος Τσαούσης