Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή ιστορική επέτειος αποτελεί την ημερομηνία σταθμό της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, που γράφτηκε με ηρωισμό, αυταπάρνηση και θυσία από τους Έλληνες προγόνους μας
Μήνυμα Παρίση για την 28η Οκτωβρίου
Πολιτική
27/10/2014 | 17:12

Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή ιστορική επέτειος η 28η Οκτωβρίου, αποτελεί την ημερομηνία σταθμό της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, που γράφτηκε με ηρωισμό, αυταπάρνηση και θυσία από τους Έλληνες προγόνους μας.

Η Χώρα που γέννησε την Δημοκρατία στάθηκε υπερήφανη μπροστά στον πανίσχυρο τότε Ιταλο-Γερμανικό Άξονα και όρθωσε το ανάστημά της απέναντι σε ένα μέτωπο που έμοιαζε άτρωτο.

Η «Εθνική Αντίσταση», με την ηρωική της στάση δίδαξε τι σημαίνει «Αγώνας» σε συνθήκες άνισες και κατέκτησε με μεγάλο «Φόρο Αίματος», την ιστορική πλέον ρήση του Sir Winston Churchill « …στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες ! ».

Σήμερα, τα μηνύματα του 1940 είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ και η Εθνική ομοψυχία, συνεννόηση και συνεργασία αποτελούν τα ιστορικά εχέγγυα για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που δημιούργησε η πρόσφατη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση.

Έχοντας όλες τις δυνατότητες, ως Χώρα, να αξιοποιήσουμε ευεργετικά, την ιστορικά ποιοτική κληρονομιά των προγόνων μας, στεκόμαστε με σεβασμό και υπηρηφάνεια στην ιερή τους Μνήμη.

Αλέξανδρος Παρίσης,

Δήμαρχος Κεφαλονιάς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer