Σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο αποκατάστασης στο λιμάνι του Ληξουρίου
Λυκούδης: “Ο Χρυσοχοΐδης υπέγραψε και την 4η εργολαβία για το οδικό δίκτυο Παλικής”
Πολιτική
05/11/2014 | 14:10

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και στον Ιόνιαν Γκάλαξι παραχώρησε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Σάμης Διονύσης Λυκούδης. Ο Δ. Λυκούδης ανακοίνωσε ότι χθες ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπέγραψε και την διάθεση πίστωσης για την 4η εργολαβία που θα γίνει στο οδικό δίκτυο Παλικής προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ, η οποία και θα δημοπρατηθεί σύντομα.

Πλέον, είπε ο Αντιδήμαρχος, τρέχουν για το οδικό μας δίκτυο εργολαβίες του Υπουργείου Υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 33.000.000 ευρώ και έπεται συνέχεια. Πρόκειται, τόνισε, για πολύ μεγάλες παρεμβάσεις και με πολλά χρήματα σε αυτή την τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Πρόσθεσε δε ότι την Δευτέρα, το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης αφορά και μία άλλη εργολαβία που θα αναμορφώσει τον παραλιακό δρόμο στο Ληξούρι και θα προχωρήσει άμεσα και αυτή.

Χαρακτήρισε ως “σοφιστές” όσους ισχυρίζονται ότι δεν θα γίνουν τα έργα υπογραμμίζοντας ότι ήδη οι τρεις εργολαβίες για το οδικό δίκτυο πραγματοποιούνται, όπως σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο αποκατάστασης στο λιμάνι του Ληξουρίου. Τα έργα δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη, έχουν χρονοβόρες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Όσον αφορά το έργο της πλατείας Αργοστολίου, βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος εκεί θα προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για να ξεκινήσει το έργο.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για τα Χριστούγεννα: “Θέλουμε να φτιάξουμε την Χριστουγεννούπολη ή Ονειρούπολη, θα δούμε πως θα την ονομάσουμε. Θα είναι κάτι που για πρώτη φορά θα γίνει στην Κεφαλονιά και είναι συνεργασία της Αντιδημαρχίας Αργοστολίου, της ΚΕΔΗΚΕ και του Εμπορικού Συλλόγου “ΚΡΑΝΗ”. Θα είναι κάτι πρωτοποριακό με το οποίο θα ξεδώσουν μικροί και μεγάλοι”.

 

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer