Λαμπρός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριο.
Λαμπρός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Σισσιώτισα
Ορθοδοξία
20/11/2015 | 21:34

Λαμπρός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριο.
Ο Εσπερινός τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Σισσιώτισας στο Αργοστόλι και κατά τη διάρκεια αυτού ο Σεβασμιώτατος, στο θείο λόγο, αναφέρθηκε για τη μεγάλη εορτή που θα πανηγυρίσουν άπαντες οι ορθόδοξοι χριστιανοί αύριο. eisodia

Ακολουθεί κείμενο και φωτορεπορτάζ του Σπύρου Σακαλή

Τα Εισόδια της Θεοτόκου. Τι ακριβώς γιορτάζουμε στις 21 Νοεμβρίου
Τη Μητέρα του Χριστού την αισθανόμαστε σαν τη δική μας μητέρα, γι’ αυτό την τιμούμε και τη γιορτάζουμε πολλές φορές το χρόνο.
Στις 8 Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε τη γέννηση της Θεοτόκου, ύστερα τα Εισόδια της Θεοτόκου στο ναό, τρίτη είναι η γιορτή του Ευαγγελισμού στις 25 Μαρτίου και στις 15 Αυγούστου γιορτάζουμε την Κοίμηση της.
Στις 21 Νοεμβρίου γιορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου. Πατέρας της Παναγιάς μας ήταν ο Ιωακείμ και μητέρα της η Άννα. Μέχρι τα βαθιά τους γεράματα δεν είχαν αποκτήσει παιδί. Υποσχέθηκαν λοιπόν, στο Θεό, πως αν τους χαρίσει ένα παιδάκι, μόλις γίνει τριών ετών θα το αφιερώσουν στο ναό Του.
Το κοριτσάκι που απέκτησαν οι ευσεβείς αυτοί άνθρωποι το ονόμασαν Μαρία. Όταν έγινε τριών ετών, οι γονείς της την οδήγησαν στην εκκλησία. Αυτή η είσοδος της Μαρίας στο ναό ονομάστηκε «Εισόδια της Θεοτόκου».

Την υποδέχτηκε ο Αρχιερέας Ζαχαρίας, ο οποίος την οδήγησε στο ιερό του Ναού, στα Άγια των Αγίων. Δώδεκα χρόνια έμεινε η Παναγία μας στο ναό.

Η Παναγία είναι η μόνη γυναίκα σ’ όλο τον κόσμο που συγκέντρωνε όλες τις αρετές, ήταν δηλαδή «κεχαριτωμένη». Αυτήν την κεχαριτωμένη και καθαρή από αμαρτίες παιδούλα, διάλεξε ο Θεός και την αξίωσε να γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου, το Χριστό μας.

eisodia (3)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ