Εγκαινιάστηκε με επιτυχία στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι η ετήσια θερινή έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου.
Λαμπερά εγκαίνια στη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι
Πολιτισμός
21/07/2013 | 14:02

Εγκαινιάστηκε με επιτυχία στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι η ετήσια θερινή έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου.
Η έκθεση  περιλαμβάνει  ζωγραφικές συνθέσεις του εικαστικού δημιουργού, οι οποίες έχουν φιλοτεχνηθεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Παρίσι. Τα βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά μοτίβα της δουλειάς του, σύμβολα, γράμματα, ονόματα, γεωμετρικές σχέσεις και μορφές κυριαρχούν και πάλι, αλλά μετασχηματίζονται στο χώρο με αρχετυπικές φόρμες διαχρονικής όψης και σύγχρονης οπτικής.
Στην έναρξη της έκθεσης που  και φέτος έχει συγκαταλεγεί από τον  τύπο και τους κριτικούς στα πανελλήνια σημαντικά θερινά εικαστικά γεγονότα έδωσαν το παρών πολλοί φιλότεχνοι, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες, ενώ αναμένονται γνωστές προσωπικότητες από την Αθήνα και το Παρίσι. Η κορύφωση των εικαστικών δράσεων θα γίνει  στις 21 Αυγούστου, στην καθιερωμένη “Πανσέληνο στον κήπο”.
Η Ιστορικός, κριτικός τέχνης Έλλη Κοκκίνη- Καπλάνη αναφέρει:  Οι μορφές του, πρόσωπα που παρατίθενται φασματικά, σε συνέργεια με ένα ακαθόριστο περιβάλλον, σώματα που αναδεικνύουν το ανθρώπινο κάλλος, αίρουν την ενσάρκωσή τους από αγγειογραφικά ευρήματα, από την αρχαία αγαλματοποιϊα και βέβαια τη γενναιόδωρη γραφή των αρχαίων συγγραφέων, στοιχεία που ο Ευαγγελάτος επεξεργάζεται και μεταφέρει έντεχνα στις εικόνες του, συνεργαζόμενος πάντα με ζωντανά μοντέλα. Η μορφοποίησή τους σε επιφάνειες μουσαμά, σε πανιά, σε χαρτιά, σε ξύλα συλλεγμένα από τη φύση, που διατηρούν το φυσικό τους σχήμα, δημιουργεί αλληλουχίες ιστορικού λόγου και πράξης και μίας πνευματικής συγγένειας, που αναδύεται για να διατηρηθεί η διαχρονικότητα της ελληνικής ιστορίας.

VILLA ΡΟΔΟΠΗ, Ι. ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, τηλ: 26710 28501
ΕΚΘΕΣΕΙΑΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΕΧΡΙ 21 ΣΕΠΤΕΜ. 2013
ΩΡΕΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 8μμ-10μμ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer