Έχουν απομείνει περίπου 150.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν προχωρήσει στην ηλεκτρονική κατάθεση των δηλώσεων τους
Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων
Οικονομία
15/07/2016 | 10:09

Εκπνέει απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν απομείνει περίπου 150.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν προχωρήσει στην ηλεκτρονική κατάθεση των δηλώσεων τους.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση και όσοι παραβλέψουν τη διαδικασία απειλούνται με πρόστιμα από 100 έως και 500 ευρώ. Συγκεκριμένα:

  • Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.
  • Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.
  • Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.
  • Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.

Τι δείχνει μέχρι τώρα η εκκαθάριση

Από την μέχρι τώρα εκκαθάριση των Ε1, προκύπτει ότι το 46% των δηλώσεων έχει μηδενικό αποτέλεσμα, χωρίς να προκύπτει επιπλέον χρέωση αλλά ούτε επιστροφή φόρου.

Το 37% όμως των δηλώσεων (περίπου 2,2 εκατ. εκκαθαριστικά) έχει χρεωστικό αποτέλεσμα και καλούνται να πληρώσουν περί τα 3,3 δισ. ευρώ. Η πληρωμή του φόρου από όσους λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό μπορεί να γίνει σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, στο τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

Αντίθετα μόλις το 17%, περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι αναμένεται να λάβουν επιστροφή φόρου από περίπου 300 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας.

Πάντως, όσοι έχουν ακίνητο δεν θα προλάβουν να αγγίξουν τα λεφτά της επιστροφής, αφού αυτή αναμένεται να συμψηφιστεί άμεσα με την πρώτη δόση του νέου ΕΝΦΙΑ 2016.

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer