Τουλάχιστον τρεις παγκόσμιου βεληνεκούς παίκτες αναμένεται να εμφανιστούν στον προσεχή γύρο παραχωρήσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις θάλασσες του Ιονίου και της Νότιας Κρήτης
Κολοσσοί «κοιτάζουν» τα ελληνικά κοιτάσματα σε Ιόνιο και Κρήτη
Κοινωνία
25/09/2014 | 09:56

Τουλάχιστον τρεις παγκόσμιου βεληνεκούς παίκτες αναμένεται να εμφανιστούν στον προσεχή γύρο παραχωρήσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις θάλασσες του Ιονίου και της Νότιας Κρήτης, σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, πιθανολογείται ότι ένας εξ αυτών θα είναι η βρετανο-ολλανδική BP, ενώ η ελληνική πλευρά θα ήθελε να δώσουν το «παρών» και άλλα δυνατά ευρωπαϊκά ονόματα.
Σημειωτέον ότι στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επικεφαλής της εταιρείας που συγκαταλέγεται στους παγκόσμιους παίκτες διεθνώς (oil majors), τον Μπομπ Ντάντλεϊ.
«Δεν είναι μόνο η BP, είναι και άλλες μεγάλες εταιρείες που θα έρθουν» έλεγε χαρακτηριστικά το ίδιο στέλεχος του υπουργείου. Προς το παρόν, πάντως, πολύ μεγάλα αμερικανικά ονόματα δεν έχουν χτυπήσει την πόρτα του υπουργείου και το πιθανότερο είναι πως το ενδιαφέρον προέρχεται από την Ευρώπη.
Εξηγώντας τον λόγο, το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις μιλούν για ακόμη μεγαλύτερα κοιτάσματα στις ελληνικές θάλασσες σε σύγκριση με τις αρχικές. «Αναφορικά με τις έρευνες, τα πράγματα είναι καλύτερα απ’ ό,τι δημόσια λέμε.

Πηγή: in.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer