Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ προειδοποιεί για τους επικίνδυνους δρόμους που ανοίγει η τοποθέτηση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους σεισμόπληκτους.
ΚΚΕ: Να απορριφτούν από το λαό οι προκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί σεισμοπλήκτων
Πολιτική
02/03/2016 | 09:33

Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ προειδοποιεί για τους επικίνδυνους δρόμους που ανοίγει η τοποθέτηση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους σεισμόπληκτους. Δηλώνοντας «άγνοια» και αποσιωπώντας σκόπιμα τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί διαχωρισμού των σεισμόπληκτων σε παλιούς και νέους, με κατάργηση κάθε μέριμνας για τους «παλιούς», βάζει πλάτη στη βρώμικη δουλειά που κάνει η κυβέρνηση. Όχι μόνο παρουσιάζει τα ψίχουλα που δόθηκαν στη διετία για καρβέλια αλλά και παραχαράσσει την αλήθεια για το τέλμα στο οποίο βρίσκονται οι εργατικές κατοικίες και γενικότερα οι συνθήκες στέγασης των σεισμόπληκτων, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, το οδικό δίκτυο, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα πολιτιστικά μνημεία εξαιτίας των σεισμών. Στο μεγάλο πολιτικό πρόβλημα της κλοπής των χρημάτων από τους κωδικούς για να δοθούν σε κεφάλαιο και δανειστές και όχι στο λαό και τις ανάγκες του η κυβέρνηση έχει πάρει ξεκάθαρη θέση σε βάρος του λαού και των παιδιών του. Είναι φανερό πιο δρόμο ανάπτυξης υπηρετεί η κυβερνώσα αριστερά, δίνοντας εχέγγυα στην άρχουσα τάξη όπως έκανε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Είναι πρόκληση να αναπαράγει ουσιαστικά η τοπική ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις Φίλη περί προνομιούχων μαθητών, αναφορικά με τις σχολικές υποδομές του Νομού. Είναι πρόκληση να απαξιώνει το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος των γονέων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των εργαζομένων στη διεκδίκηση σύγχρονων – ασφαλών υποδομών και μέτρων υπέρ των σεισμοπλήκτων μαθητών, όπως είναι και η ποσόστωση. Η επίθεση εναντίον των συνδικάτων και των φορέων, εφόσον δεν εντάσσονται στην γραμμή του κυβερνητικού εταιρισμού, είναι συνοδευτικό κάθε αντιλαϊκής πολιτικής. Η κυβέρνηση αποδίδει «αναρμοδιότητα» στις οργανώσεις του λαού μας «δια να ομιλούν» !!! Αυτός είναι ο «διάλογος» των κυβερνητικών. Αυτή ακριβώς τη γραμμή υλοποίησε και ο αναπληρωτής συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ΕΛΜΕ-ΚΙ, αποδεικνύοντας πως ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία.
Η τοποθέτηση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερό ότι ανοίγει δρόμο και για την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δηλαδή για την πλήρη εγκατάλειψη του Νομού.
Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών μας να παραμερίσει τα ψέματα και την υποκρισία των κυβερνητικών εντολοδόχων. Να παλέψει για άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Να διεκδικήσει εδώ και τώρα:
Να αρθεί ο αποχαρακτηρισμός του νομού, ως σεισμόπληκτου.
Να παρθούν μέτρα για την κάλυψη των αναγκών των σεισμοπλήκτων σε όλα τα επίπεδα.
Να επιστρέψουν τα χρήματα στους κωδικούς για σχολεία, νοσοκομεία, οδικό δίκτυο κλπ.
Να γίνουν έλεγχοι και έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.
Να ολοκληρωθούν και να υλοποιηθούν οι μελέτες που εκκρεμούν για τα «κίτρινα» σχολεία με το νέο αντισεισμικό κανονισμό και να γίνουν επιτέλους τα νέα σχολικά συγκροτήματα.
Να σταματήσει το αίσχος της ακαταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Να δοθεί ποσόστωση στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και για τη φετινή χρονιά.
Αργοστόλι 1/3/2016

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia