Στόχος της Κατήχησης ήταν, είναι και θα είναι η δηµιουργία µιας ειλικρινούς και ουσιαστικής σχέσης µε τον Χριστό
Κατηχητικά μαθήματα στον Ι.Ν. Θεοτόκου Σάμης
Εκκλησία
15/10/2014 | 10:04

Αγαπητοί γονείς, και αγαπητά μου παιδιά

Η νέα σχολική χρονιά ήδη ξεκίνησε και τα παιδιά µας, µε ενθουσιασµό και δίψα να βιώσουν την διαδικασία της µάθησης, της επικοινωνίας και του παιχνιδιού µέσα στον φυσικό τους χώρο, το σχολείο δηλαδή, καλούνται να συµµετέχουν και ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, που θα τα ωφελήσει ποικιλοτρόπως στην διάρκεια της ζωής τους, στην ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ µας ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ.

Στόχος της Κατήχησης ήταν, είναι και θα είναι η δηµιουργία µιας ειλικρινούς και ουσιαστικής σχέσης µε τον ΧΡΙΣΤΟ. Ο ίδιος ο Κύριος ενθάρρυνε τους µαθητές του και κατ’ επέκταση όλους εµάς : Αφήστε τα παιδιά να έλθουν κοντά µου και µη τα εµποδίζετε· γιατί σε αυτά ανήκει η Βασιλεία του Θεού (Ματθ. 19,14).

Στους καιρούς µας, περισσότερο από ποτέ, τα παιδιά µας έχουν απόλυτη ανάγκη από ορθή παρότρυνση και καθοδήγηση στον όµορφο, ήσυχο και σίγουρο δρόµο της Ορθόδοξης Εκκλησίας µας, κοντά στην αγκαλιά του Κυρίου Ιησού Χριστού και Θεού ηµών.

Με την πίστη λοιπόν στον Θεό συνεχίζουµε και φέτος, µε τις κατηχητικές δραστηριότητες στην Ενορία µας, να οραµατιζόµαστε µια άλλη ζωή. Μια ζωή που να µαρτυρεί την ελπίδα, την χαρά, την δύναµη στις δυσκολίες, την ελευθερία, τον αγώνα που στοχεύει στην έµπνευση για την ζωή, την παρουσία του ζωντανού Θεού.

Σας καλώ λοιπόν να προχωρήσουµε µαζί στην µεγάλη αυτή προσπάθεια της Ενορίας µας.

Ενισχύστε τα παιδιά σας να συµµετέχουν στις συναντήσεις και στις νέες δραστηριότητες του κατηχητικού µας, οι οποίες και είναι:

– εκµάθηση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης

– ασκήσεις και τεστ γνώσεων

– προβολή ταινιών, βίντεο, παρουσιάσεις Power point

– ζωγραφική, χειροτεχνία, τραγούδι, προσευχές, τροπάρια

– παιγνίδια, αινίγµατα, κουιζ, τεστ γνώσεων

– γιορτές Χριστουγεννιάτικες και λήξεως µε ποιήµατα, τραγούδια, θεατρικά κ.α.

Σας περιµένουµε στο ξεκίνηµά µας την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όπου θα τελέσουμε τον Αγιασμό της έναρξης της νέας κατηχητικής χρονιάς, και σας θέλουμε συµπαραστάτες στην συνέχεια της προσπάθειάς µας.

O ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΑΜΗΣ

ΑΡΧΙΜ. ΠΑΙΣΙΟΣ ΠΑΡΑΣΧΗΣ

kathxhtiko

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer