Να γίνει δεκτό το πάγιο και χρόνιο αίτημα για επιστροφή ή κατάργηση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης των δημόσιων σχολικών κτιρίων ή γενικότερα των δημοσίων κτιρίων, ζητούν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Κατάργηση του φόρου πετρελαίου στα σχολεία ζητούν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική
16/11/2016 | 14:34

Να γίνει δεκτό το πάγιο και χρόνιο αίτημα για επιστροφή ή κατάργηση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης των δημόσιων σχολικών κτιρίων ή γενικότερα των δημοσίων κτιρίων, ζητούν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή.

Όπως ειδικότερα επισημαίνουν, η θέρμανση δημόσιων κτιρίων, και μάλιστα των σχολικών, αποτελεί γενικότερη μέριμνα του κράτους, το οποίο οφείλει να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε αίτημα που θα εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον, πόσο μάλλον των μαθητών. Όπως τονίζουν, η θέρμανση των σχολικών κτιρίων χρηματοδοτείται από τους δήμους μέσω κρατικής επιχορήγησης στις σχολικές επιτροπές. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που σε πολλούς νομούς της Επικράτειας σχολεία αναγκάζονται να αυτοχρηματοδοτούν τη θέρμανση των κτιρίων τους, με έσοδα από τους συλλόγους γονέων ή χορηγούς, λόγω της μεγάλης περιόδου θέρμανσης, χαμηλών θερμοκρασιών και μειωμένων χρηματοδοτήσεων. Σημαντικό ρόλο στο υψηλό κόστος θέρμανσης παίζει η φορολογία στο πετρέλαιο, η τιμή του οποίου έχει, εδώ και χρόνια, εξομοιωθεί με το πετρέλαιο κίνησης. Επιπλέον, υπενθυμίζουν πως στο παρελθόν έχουν υποβληθεί παρόμοια αιτήματα από φορείς, όπως η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, αλλά και άλλων περιφερειών.

Η θέρμανση των σχολικών κτιρίων αποτελεί φλέγον ζήτημα κάθε σχολική χρονιά, εξαιτίας του πολύ υψηλού κόστους αγοράς του για τις Σχολικές Επιτροπές, υπογραμμίζουν οι 19 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και σημειώνουν ότι υπάρχουν νομοί στη χώρα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα της σχολικής χρονιάς.

Οι βουλευτές απευθύνουν την ερώτησή τους στους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τους καλούν να ενημερώσουν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να γίνει δεκτό το πάγιο και χρόνιο αίτημα για επιστροφή ή κατάργηση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης των δημόσιων σχολικών κτιρίων ή γενικότερα των δημοσίων κτιρίων.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer