Κατά τη διάρκεια του προγράμματος διακινήθηκαν – δανείστηκαν δηλαδή τα παιδιά - 248 βιβλία – στοιχείο αξιοπρόσεκτο και ενθαρρυντικό για την όλη διαδικασία της ανάγνωσης και της γνώσης.
Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2016 από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη
Πολιτισμός
17/09/2016 | 18:37

Ι. Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016

           Κατά το διήμερο 15 και 16 Σεπτεμβρίου έληξε το πρόγραμμα της «Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016», το οποίο πραγματοποίησε η Βιβλιοθήκη μας το φετινό καλοκαίρι. Ήταν αφιερωμένο στην εξερεύνηση με κεντρικό σύνθημα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου», πραγματοποιήθηκε στον Κήπο της Βιβλιοθήκης, περιλάμβανε ποικίλες δραστηριότητες και είχε, κατά γενική ομολογία, επιτυχία.

Την επιτυχία του προγράμματος πιστοποιούν και τα ακόλουθα στοιχεία:

–Συμμετείχαν 25 εθελοντές/ντριες (εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, μαθητές/τριες Λυκείου, φοιτήτριες). Ενεργοποιήθηκε δηλαδή ένας σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών-παιδαγωγών και νέων επιστημόνων της περιοχής του Ληξουριού.

–Πήραν μέρος συνολικά 75 παιδιά-μαθητές/τριες Δημοτικού Σχολείου. Έπαιξαν και χάρηκαν τις δραστηριότητες, γνωρίστηκαν μεταξύ τους, συνειδητοποίησαν τη σημασία της ομαδικής δράσης, αξιοποίησαν ικανότητες και δεξιότητες.

–Κατά τη διάρκεια του προγράμματος διακινήθηκαν – δανείστηκαν δηλαδή τα παιδιά –  248 βιβλία – στοιχείο αξιοπρόσεκτο και ενθαρρυντικό για την όλη διαδικασία της ανάγνωσης και της γνώσης.

ΙΙ. Έρευνα με θέμα «Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη και οι νέοι της Παλικής»

Συνεχίζεται η επιστροφή των συμπληρωμένων Ερωτηματολογίων της έρευνάς μας. Τελική ημερομηνίας κατάθεσης έχει οριστεί η 20ή Σεπτεμβρίου. Μετά από αυτήν την ημερομηνία θα αρχίσουμε την επεξεργασία των απαντήσεων και θα κωδικοποιήσουμε τα συμπεράσματα, τα οποία και θα ανακοινώσουμε.

ΙΙΙ.  Ετοιμάζεται ήδη το πρόγραμμα εκδηλώσεων του επόμενου τριμήνου (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2016) με ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλες δραστηριότητες.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer