Τι σας προτείνουμε να διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι στις διακοπές σας.
Καλοκαιρινά Αναγνώσματα
30/07/2014 | 17:12

Paul Auster

Η τριλογία της Νέας Υόρκης

Μτφρ.: Σταυρούλα Αργυροπούλου

Εκδόσεις Μεταίχμιο Σελ.: 432, τιμή: €16,60

Ένα καταπληκτικό και πρωτότυπο βιβλίο που αποτελείται από τρεις ιστορίες οι οποίες διαπλέκονται αριστοτεχνικά μεταξύ τους. Σε καθεμιά από αυτές η αναζήτηση στοιχείων από έναν ντετέκτιβ οδηγεί σε εξαιρετικές συμπτώσεις.

Herman Melville

Μόμπι Ντικ ή Η Φάλαινα

Μτφρ.: Αθανάσιος Χριστοδούλου

Εκδόσεις Gutenberg Σελ.: 912, τιμή: €23,00

Ένα από τα αριστουργήματα της αμερικανικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Δεν είναι μόνο μια συναρπαστική θαλασσινή περιπετεια αλλά και ένας συμβολισμός για την αιώνια διαμάχη μεταξύ καλού και κακού.

Fernando Pessoa

Ένα πολύ πρωτότυπο δείπνο του Αλεξάντερ Σερτς

Μτφρ.: Κωνσταντίνος Αρμάος

Εκδόσεις Gutenberg Σελ.: 171, τιμή: €11,00

Το νεανικό γραπτό του Fernando Pessoa, δημοσιευμένο για πρώτη φορά το 1978, μας γνωρίζει μιαν άλλη πτυχή της αφηγηματογραφίας του: το διήγημα τρόμου. Συνοδεύεται απο μια διεξοδική εξέταση των πηγών και των προθέσεών του από τον Κ. David Jackson και ένα πλούσιο εργοβιογραφικό χρονολόγιο.

Wilkie Collins

Αρμαντέιλ

Μτφρ.: Σάντυ Παπαϊωνάννου

Εκδόσεις Gutenberg Σελ.: 1214, τιμή: €27,00

Ένα αριστούργημα που ξεδιπλώνεται μέσα από μοιραίους έρωτες, δολοπλοκίες και δολοφονίες με επίκεντρο όλων τη μυστηριώδη και όμορφη Λύντια Γκουίλτ, μία από τις πιο σκοτεινές και συναρπαστικές γυναίκες στην ιστορία της λογοτεχνίας.

Πέτρος Μαρκάρης

Τίτλοι τέλους, Ο επίλογος

Εκδόσεις Γαβριηλίδης Σελ.: 296 , τιμή: €15,98

Το βιβλίο αποτελεί τον επίλογο της «Τριλογίας της Κρίσεως». Σε μια Αθήνα υπό κατάρρευση, ο Χαρίτος προσπαθεί να λύσει το μυστήριο των δολοφονιών από τους «Έλληνες του ’50», ενώ η κόρη του δέχεται επίθεση από χρυσαυγίτες.

Πέτρος Τατσόπουλος

Η καρδιά του κτήνους

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 296, τιμή: €5,50

«Μυθιστόρημα-έκπληξη, ένα αληθινά στυλίστικο έργο, με χιλιάδες κρυμμένες λογοτεχνικές πονηριές κι επιδεξιότητες, μια ζωηρή έκλαμψη παρωδίας, πεισματική, καταστροφική και απόλυτα ελεγχόμενη, που σου θυμίζει τον Μπιόι Κασάρες και τον Μεντόθα». «Ελευθεροτυπία»

Tαχαρ Μπεν Ζελλουν

Συζυγική Ευτυχία

Μτφρ.: Μήνα Πατεράκη- Γαρέφη

Εκδόσεις Gema Σελ.: 365

Τι είναι, άραγε, η συζυγική ευτυχία σε μια κοινωνία όπου ο γάμος αποτελεί θεσμό; Συχνά τίποτε περισσότερο από μια επίφαση, μια ψευδαίσθηση. Αυτό αφηγείται το παρόν μυθιστόρημα, αντιπαραθέτοντας δυο όψεις της ίδιας ιστορίας.

George Makari

Επανάσταση του νου

Μτφρ.: Ελένη Αστερίου

Εκδόσεις Gema Σελ.: 833, τιμή: €32,00

Καινοτόμο, συναρπαστικό βιβλίο για τη δημιουργία της ψυχανάλυσης που προχωρά πέρα από τον μύθο και την πολεμική και μας παρουσιάζει την ιστορία εvός από τα πιο αμφιλεγόμενα και σημαντικότερα πνευματικά εγχειρήματα του 20ού αιώνα.

Sophie Carquain

Μικρές ιστορίες για να γίνεις μεγάλος

Μτφρ.: Νατάσα Παπαδοπούλου

Εκδόσεις Gema Σελ.: 310, τιμή: €12,00

Χάρη σ’ αυτό το βιβλίο οι γονείς θα βρουν ένα στήριγμα για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές έγνοιες των παιδιών. Θα αντλήσουν στοιχεία σκέψης για να τα καταλάβουν καλύτερα.

BIBLIA1

 

Πηγή: lifo.gr