Πρόκειται για την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών, όπου σε ρόλο «μαθητή» βρίσκονται τα στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής, οι επικεφαλής των γραμματειών και αυτοδιοικητικοί
Καθηγητές και επικοινωνιολόγοι αναλαμβάνουν την επιμόρφωση στελεχών της Ν.Δ.
Πολιτική
14/11/2016 | 18:30

Η βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταστεί η Ν.Δ .ένας σύγχρονος πολιτικός οργανισμός που θα διαθέτει στελέχη τα οποία θα μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις, άρχισε να υλοποιείται από το Σάββατο  που μας πέρασε, όπου έλαβε χώρα το πρώτο «μάθημα» των στελεχών της Νέας  Δημοκρατίας.

Πρόκειται για την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών, όπου σε ρόλο «μαθητή» βρίσκονται τα στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής, οι επικεφαλής των γραμματειών και αυτοδιοικητικοί, οι οποίοι από τούδε και στο εξής θα εκπαιδευτούν σε μία σειρά από ζητήματα.

Σε ρόλο καθηγητή -και αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον- δεν θα είναι παλαιότερα στελέχη του κομματικού μηχανισμού που «ζυμώθηκαν» πολιτικά σε άλλες δεκαετίες, αλλά καθηγητές Πανεπιστημίου και έμπειροι επαγγελματίες από τους χώρους της στρατηγικής και της επικοινωνίας.

Χαρακτηριστικά είναι τα ονόματα όσων συμμετείχαν στην Πολιτική Ακαδημία το σαββατοκύριακο που μας πέρασε: (με σειρά εμφάνισης)
Γιώργος Στείρης, Επίκουρος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Π. Παντελίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Μιχάλης Αργυρού, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών, Cardiff University, Άγγελος Κότιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Γιώργος Γαλανός, Λέκτορας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Κώστας Υφαντής, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Πάντειο Πανεπιστήμιο, Καθηγητής Χρήστος Δ. Ταραντίλης,  Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευτύχης Βαρδουλάκης, σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας,Άκης Γεωργακέλλος,  σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνέχεια καθώς μετά τις συνεδριάσεις της Πολιτικής Ακαδημίας στην Αθήνα, θα ακολουθήσουν στην Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη και στην Ξάνθη.

Οι «ενότητες» στις οποίες θα εκπαιδευτούν τα στελέχη είναι  η οικονομία, τα εθνικά θέματα, η ιδεολογική φυσιογνωμία, η ηγεσία και η στρατηγική και κάθε «τμήμα» είναι περί τα 40 άτομα.

Όπως λένε από την Πειραιώς ο στόχος δεν είναι άλλος από το να «ανέβει» η αξιωματική αντιπολίτευση σε επίπεδο στελεχών, να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να βγει προς τα έξω εν τέλει η εικόνα ενός σύγχρονου, ομοιογενούς και πειστικού πολιτικού λόγου.

Πηγή: kathimerini.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer