Το επιβατηγό «Europalink» είχε χτυπήσει και πάλι στη βραχονησίδα «Περιστέρες» πριν από περίπου ένα χρόνο
Κέρκυρα: Πώς το πλοίο με τους 692 επιβάτες προσέκρουσε στη βραχονησίδα
Κοινωνία
21/09/2014 | 11:04

Συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ναυτική τραγωδία δημιουργήθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής όταν το επιβατηγό πλοίο «Europalink» της εταιρείας «Minoan Grimaldi Lines» προσέκρουσε στη βραχονησίδα Περιστέρες ανοιχτά της Κέρκυρας.
Στο επιβατηγό, που έχει πλήρωμα 70 μέλη, είχαν επιβιβαστεί 692 επιβάτες και μεταφέρονταν επίσης 306 ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.
Την ώρα της πρόσκρουσης στη νησία οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκόνα.

Στο στενό μεταξύ του νησιού της Κέρκυρας και της ηπειρωτικής χώρας, το «Europalink» προσέκρουσε στη βραχονησίδα Περιστέρες που βρίσκεται βορειοανατολικά της Κέρκυρας, παρά το γεγονός ότι πάνω της υπάρχει φάρος σε λειτουργία.

Οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος θα διευκρινιστούν έπειτα από την έρευνα των λιμενικών αρχών.

Τα πλοία που κινούνται στο στενό όπου βρίσκεται η βραχονησίδα Περιστέρες παίρνουν τη στροφή ανοικτά, όπως λένε ναυτιλιακοί παράγοντες. Όπως φαίνεται από τις πρώτες πληροφορίες, ότι ο Ιταλός καπετάνιος πήρε τη στροφή πιο κλειστά απ’ ότι χρειάζεται και έτσι το μεγάλο επιβατηγό χτύπησε πάνω στη νησίδα.

Μετά τη σύγκρουση υπήρξε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο λεβητοστάσιο του «Europalink», ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Το επιβατηγό έπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας και όλοι οι επιβάτες του αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Αυτή την ώρα γίνεται απάντληση των υδάτων με αντλίες, ενώ αργότερα δύτες αναμένεται να καταδυθούν στα ύφαλα του πλοίου, προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών. Τα 306 αυτοκίνητα δεν έχουν βγει από το πλοίο αφού το επιβατηγό δεν έχει δέσει με τους καταπέλτες, κάτι που αναμένεται να επιχειρηθεί τις επόμενες ώρες αφού προηγουμένως γίνουν οι απαραίτητοι ελιγμοί.

Οι επιβάτες αναμένεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία με άλλο πλοίο της πλοιοκτήτριας εταιρείας το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στην Κέρκυρα το απόγευμα για να μεταφέρει τους 692 στον προορισμό τους.

Το πλοίο αναμένεται να παραμείνει στο λιμάνι της Κέρκυρας μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν κατά την πρόσκρουση και αφού δοθεί σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπό ιταλική σημαία επιβατηγό είχε χτυπήσει και πάλι στην ίδια βραχονησίδα στο πρώτο ταξίδι που έκανε εκτελώντας το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκόνα, ατύχημα που είχε συμβεί πριν από περίπου ένα χρόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer