Η κάρτα που δεν είναι πιστωτική, δεν είναι χρεωστική, δεν είναι κάρτα αναλήψεων, παρέχει άτοκα πίστωση για αγορές αποκλειστικά από το σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος
Κάρτα αγορών από τα ΕΛΤΑ σε συνταξιούχους, με πίστωση για σούπερ μάρκετ
Κοινωνία
09/12/2014 | 18:33

Δεν είναι πιστωτική, δεν είναι χρεωστική, δεν είναι κάρτα αναλήψεων, ενώ για την έκδοσή της δεν απαιτείται κανένα στοιχείο οικονομικό ή φορολογικό. Ο λόγος για τη νέα κάρτα αγορών ELTA Club, η οποία παρέχεται σε περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους των οποίων οι συντάξεις καταβάλλονται μέσω των ΕΛΤΑ. Η κάρτα παρέχει άτοκα πίστωση για αγορές αποκλειστικά από το σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος. Η πίστωση θα φτάνει έως και το 50% της μηνιαίας σύνταξης και θα παρακρατείται, άτοκα, από το ποσό της σύνταξης του επόμενου μήνα.

Για την αίτηση της κάρτας αγορών ELTA Club απαιτούνται μόνο τα στοιχεία της σύνταξης. Η έκδοσή της γίνεται με μια απλή αίτηση στο πλησιέστερο κατάστημα ΕΛΤΑ ή ακόμα και στον ταχυδρόμο. Με την κάρτα οι συνταξιούχοι θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα Carrefour Μαρινόπουλος, Carrefour Express και Carrefour, καθημερινά, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν άμεσα.

Η διαδικασία για την έκδοση της κάρτας είναι απλή, καθώς όσοι συνταξιούχοι επιθυμούν, με μία πάγια εντολή προς τα ΕΛΤΑ, ορίζουν ένα ποσό (το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά το 50% της μηνιαίας σύνταξής τους), για ισόποσες αγορές από τα σούπερ μάρκετ του ομίλου Μαρινόπουλος. Οι συνταξιούχοι θα κάνουν τις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ έχοντας μαζί τους την κάρτα ELTA Club και ένα αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο κ.λπ.).

Όπως επισημαίνουν τα ΕΛΤΑ, οι συμβεβλημένοι συνταξιούχοι είναι στην πλειονότητά τους χαμηλοσυνταξιούχοι, που καταναλώνουν το ποσό της σύνταξής τους πριν από το τέλος του μήνα και πλέον αποκτούν πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης σε όλη τη διάρκεια του μήνα, ακόμα και αφού καταναλωθεί η σύνταξή τους. Παράλληλα, οι συνταξιούχοι είναι εκείνοι που δεν έχουν τη δυνατότητα έκδοσης τραπεζικής πιστωτικής κάρτας, γιατί βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος λόγω ηλικίας και ύψους εισοδήματος ή ακόμα και λόγω χρεών, όπως σημειώνουν τα ΕΛΤΑ σε ανακοίνωσή τους.

Επιπλέον, τα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος προσφέρουν ειδικές τιμές για τους πελάτες άνω των 65 ετών και έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν στους κατόχους της κάρτας ELTA Club επιπλέον προνομιακές τιμές για τις αγορές με χρήση της κάρτας τους.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer